«Ακούσιο τεχνικό λάθος» λένε οι Σκοπιανοί στο Έθνος για το “Μακεδονία” στο Βερολίνο




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι μίλησε στο ΕΘΝΟΣ και τον Γιώργο Σκαφιδά για την πινακίδα σε έκθεση στο Βερολίνο, όπου τα Σκόπια αναφέρονταν ως “Μακεδονία”, κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Ο Μίλε Μποσνιάκοφσκι, αποδίδει τις προβληματικές αναφορές που έκαναν την εμφάνισή τους στο περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα», συνεχίζει ο κ. Μποσνιάκοφσκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας.

Το περιστατικό με το τουριστικό περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου που ανέγραφε και παρουσίαζε την χώρα ως «Μακεδονία» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία, η οποία απαίτησε την αλλαγή και την πέτυχε.

Κοινή βούληση για επίσκεψη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία και του ιδίου στην Αθήνα, είπε ο Ζάεφ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: