Ακούει τι λέει ο Σεντόπ; Ένα ισχυρό ψευδοκράτος σημαντικό για την εδραίωση της ειρήνης…




Συνάντηση με τον παράνομο ψευδο-“πρωθυπουργό” Τουφάν Ερχιουρμάν είχε στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ.

Ο κ. Σεντόπ δήλωσε πως αποτελεί τιμή για αυτόν που η πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό είναι στο ψευδοκράτος που είναι σημαντικό, όπως είπε, για την Τουρκία.

  • Υποστήριξε πως η ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη για να δοθεί πολιτική ισότητα στους Τ/κ και για να υπάρξει διαμοιρασμός της εξουσίας, και θέλει να δώσει δικαιώματα μειονότητας στους Τ/κ.
  • Ανέφερε πως προτεραιότητα είναι να αυξηθεί ο πλούτος των Τ/κ και να υπάρξει βελτίωση της οικονομίας στα κατεχόμενα. Είπε πως η Τουρκία θέλει να συνεχίσει να εργάζεται για αυτό σε συνεργασία με το ψευδοκράτος.

Είπε ακόμη πως το να υπάρχει ένα ισχυρό ψευδοκράτος είναι σημαντικό για την εδραίωση της ειρήνης, και πως υποστηρίζουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στο ψευδοκράτος.

  • Από την πλευρά του ο Ερχιουρμάν είπε πως εργάζονται για να υπάρχει ευημερία στο ψευδοκράτος. Ισχυρίστηκε πως η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη δεν δίδει ελπίδα και πως ενώ όλοι αναγνωρίζουν ότι η τ/κ πλευρά και η Τουρκία θέλουν λύση, αυτό δεν γίνεται στις εκθέσεις των ΗΕ.

Υποστήριξε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλει συνέχιση του status quo και είπε πως η τ/κ πλευρά βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την Τουρκία για το Κυπριακό.

ΚΥΠΕ
05/03/2019 21:55

Απειλές και τελεσίγραφα από τον Ακάρ, αλλά και …”χέρι φιλίας”: Θέλει μερίδιο από αέριο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: