Ακάθεκτος ο Τραμπ για το τείχος: Δαπάνη 8,6 δισ.δολαρίων θα ζητήσει από το Κογκρέσο

File Photo: US President Donald J. Trump delivers remarks to members of the news media outside the South Portico before departing the South Lawn of the White House. EPA, MICHAEL REYNOLDS
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση δαπάνης 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον οικονομικό προϋπολογισμό για το 2020 κι αναφορικά με την κατασκευή του τείχους ασφάλειας στην συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά και την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.

  • Στον ίδιο προϋπολογισμό θα προβλέπεται η αύξηση του προϋπολογισμού για την εσωτερική ασφάλεια κατά 5% σε σύγκριση με τις δαπάνες του οικονομικού προϋπολογισμού για το 2019.
  • Οι δαπάνες για την κατασκευή του συνοριακού τείχους ασφάλειας θα προέρχονται κατά πέντε δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό κατασκευής αμυντικών υποδομών του αμερικανικού Πενταγώνου.

Στον προϋπολογισμό του 2020 θα προβλέπεται αύξηση δαπανών 22% για τα τελωνεία και την προστασία των συνόρων, αλλά και αύξηση 16% στις δαπάνες για τον έλεγχο της μετανάστευσης και των τελωνείων.

10/03/2019 14:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Πληθαίνουν τα επεισόδια κατά ισπανόφωνων: Υπό διωγμόν γλώσσα στην αμερικανική κοινωνία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required