Άγγελος Αναστασιάδης: «Πρώτος στόχος η νίκη» στον αγώνα με το Λιχτενστάιν




Η Εθνική θα επιδιώξει ένα νέο ξεκίνημα με αφετηρία τη συνάντηση απέναντι στο Λιχτενστάιν (23/3, 21:45), δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης, ενόψει της πρεμιέρας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προκριματική φάση του EURO 2020.

Ο κ. Αναστασιάδης εστίασε στη βελτίωση που κατά την άποψή του υπάρχει στη νοοτροπία των διεθνών και στην ανάγκη να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές πως η «γαλανόλευκη» ομάδα μπορεί να επανέλθει στις μεγάλες διοργανώσεις.

«Είμαστε μια νέα ομάδα και θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Ξέρετε όλοι πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, ενώ ως το τέλος θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε ο Μακεδόνας τεχνικός.

«Αυτοί που έρχονται στην ομάδα κάθε φορά είναι όσοι βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Έτσι γίνονται οι κλήσεις στην Εθνική, όχι με βάση τα ονόματα αλλά με την εικόνα που έχουν. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να κληθούν στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν διαφορές στη νοοτροπία συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, είπε: «Θα ήταν άσχημο να μην έχει αλλάξει προς το καλύτερο, είμαι σίγουρος πως πάμε καλύτερα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα παιδιά εντός κι εκτός γηπέδου είναι εντελώς διαφορετικός.

Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, πολλοί παίκτες μπορεί να μην έχουν άποψη. Ευτυχώς εμείς μιλάμε την ίδια γλώσσα, το εννοώ αυτό κι ο χρόνος προσαρμογής είναι πιο γρήγορος».

Όσο για τα προβλήματα που έχει η Εθνική; «Λείπουν παίκτες σε θέσεις-κλειδιά, δεν είναι βέβαια δικαιολογία αυτό, άλλωστε δεν μου αρέσει αυτή η λέξη. Πρέπει να συζητήσουμε με τα παιδιά και με τις προπονήσεις να βρούμε τον τρόπο να ανταπεξέλθουμε.

Είμαστε νέα ομάδα και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε νέα πράγματα στο παιχνίδι μας, ώστε να τη δούμε μέσα από ένα νέο πρίσμα. Ο πιο βασικός στόχος είναι να πείσουμε την ομάδα πως μπορεί.

Με αυτό ασχολούμαι κι εγώ, αλλά και η ομοσπονδία. Έχουμε κάνει πολλά βήματα, αλλά όχι όλα όσα πρέπει να γίνουν. Με καλή συμπεριφορά, πειθαρχία, όλα θα βγουν από μόνα τους».

Αναφορικά με το τι θα ήθελε να δει στο γήπεδο, απάντησε: «Ο πρώτος στόχος είναι να νικήσουμε. Ύστερα, να βάλουμε μια σφραγίδα στην ομάδα. Το πρώτο μέλημα είναι αυτό και στα δυο τελευταία παιχνίδια, αυτό φάνηκε, άσχετα με το αποτέλεσμα.

Ακόμα και με την Εσθονία που ηττηθήκαμε εγώ ικανοποιήθηκα, ήταν πολύ καλό το γεγονός πως χάσαμε. Πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο έχουν μειωθεί οι διαφορές μεταξύ των ομάδων. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό, πλανάται πλάνην οικτράν. Δεν θέλω να βλέπω φαντάσματα».

Για το αν θα είναι έτοιμος ο Παπασταθόπουλος, είπε πως «δεν το ξέρω, αλλά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρει, τόσο αύριο όσο και κόντρα στη Βοσνία».

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος υπογράμμισε: «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε νέα αρχή. Δεν λέει κάτι ότι χάσαμε στο προηγούμενο ματς. Έχουμε νέο προπονητή. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα, τον οποίο θέλουμε να νικήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί αυτή η «φουρνιά» να σηκώσει το βάρος, ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός απάντησε «εννοείται ότι μπορούμε, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που κάλεσε ο προπονητής.

Θέλουμε στήριξη από τον κόσμο ακόμα και στα δύσκολα αποτελέσματα. Δεν έχουμε θέμα να πάρουμε στις πλάτες την ομάδα, εμείς που είμαστε πιο πολλά χρόνια στην ομάδα».

Όσο για το που θεωρεί ο Φορτούνης ότι θα κριθεί το παιχνίδι; «Στη θέληση που θα δείξουμε εμείς και στις μονομαχίες. Πρέπει να έχουμε κατοχή, να πηγαίνουμε πρώτοι στη μπάλα και να βάλουμε πρώτοι το γκολ.

Είχαμε πρόβλημα παλαιότερα με ομάδες που έπαιζαν κλειστά. Είχαμε κατοχή, αλλά δεν βάζαμε γρήγορα γκολ. Στόχος τώρα είναι να βάλουμε γρήγορα γκολ. Αν το κάνουμε ο αντίπαλος θα ανοιχτεί, εμείς θα βγούμε στην κόντρα επίθεση και θα μπορέσουμε να βάλουμε γρήγορα γκολ».

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: