Άγγελος Αναστασιάδης: «Πάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς»




Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε από σήμερα την προετοιμασία της ενόψει των πρώτων αγωνιστικών υποχρεώσεων στο EURO 2020, με Λιχτενστάιν (23/3) και Βοσνία (26/3) και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Άγγελος Αναστασιάδης, έδωσε τον τόνο αναφορικά με τη φιλοσοφία και τις επιδιώξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προκριματική φάση.

«Εμένα τη φιλοσοφία μου τη γνωρίζετε. Θα ήθελα όλα τα παιδιά να ήταν καλά, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες που θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τα κενά. Σημασία έχει να είμαστε καλά εμείς, αυτό είναι το σημαντικό. Μέσα απ΄ αυτή τη φιλοσοφία να φτιάξουμε την ομάδα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», σχολίασε ο Μακεδόνας τεχνικός.

«Αν δείτε τα δυο προηγούμενα ματς, στο παιχνίδι που ήταν πιο δύσκολο είχαμε καλή απόδοση το κερδίσαμε χωρίς να έχουμε πολλά προβλήματα. Στο δεύτερο ματς βγήκαν κάποια πράγματα που θα μας βοηθήσουν στο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αν μπούμε στη φιλοσοφία πως δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει», πρόσθεσε.

Ως προς την παρουσία δύο πρωταθλητών Ευρώπης στο πλάι του (Μπασινάς, Γιαννακόπουλος), ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε ότι «η επιλογή που έγινε στα δυο πρόσωπα έχει τους λόγους τους. Έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από οποιονδήποτε από εμάς στην Εθνική ομάδα. Μόνο βοήθεια μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς. Είναι μια επιλογή καθαρά δική μου και πιστεύω ότι θα περάσει και μέσα στα αποδυτήρια η βοήθεια τους ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».

Ερωτηθείς με ποια βαθμολογική συγκομιδή θα ήταν ικανοποιημένος μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια, απάντησε: «Μην με βάζετε να λέω τέτοια. Να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και ανάλογα να δούμε. Δεν υπάρχει παιχνίδι που θα πάμε για να μην χάσουμε.

Θα πάμε να τα κερδίσουμε όλα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Άλλος βέβαια αποφασίζει για το τι θα γίνει στα παιχνίδια. Μπορεί σε ένα ματς να είσαι καλός, να έχεις αρκετές φτάσεις αλλά να μην κερδίσεις. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Για την ενδεκάδα στον αγώνα με το Λιχτενστάιν είπε ότι «πρέπει να δω τα παιδιά σε τι κατάσταση βρίσκονται. Σήμερα ήταν πρώτη μέρα, θα κάνουμε μια αποθεραπεία που είναι και φυσιολογικό. Από Τετάρτη-Πέμπτη και μετά θα υπάρξουν τα συμπεράσματα που θα μας οδηγήσουν σε ποιοι θα είναι σε θέση να βοηθήσουν».

Αναφορικά με το θέμα της έδρας και σε ποιο γήπεδο θα διεξαχθεί η πρώτη εντός έδρας συνάντηση (με την Ιταλία), ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Να μην το συζητήσουμε το θέμα αυτό. Έχει μεγάλη συζήτηση. Εκείνο που βγαίνει είναι πως εμείς το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας θα το παίξουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οποιοδήποτε άλλο θέμα δεν είναι για συζήτηση».

Χωρίς Μάνταλο στα πρώτα ματς η Εθνική

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν θα καταφέρει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στις πρώτες δύο αναμετρήσεις της για την προκριματική φάση του EURO 2020, απέναντι σε Λιχτενστάιν (23/3) και Βοσνία/Ερζεγοβίνη (26/3).

Ο διεθνής άσος της ΑΕΚ μετέβη το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και εξετάστηκε και από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής, που απλώς επιβεβαίωσε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Ως εκ τούτου, ο Μάνταλος αποκλείστηκε από την αποστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Άγγελος Αναστασιάδης, έχει δικαίωμα να καλέσει παίκτη ως αύριο το απόγευμα, για να αντικαταστήσει τον Μάνταλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: