Υπέρ κοινής έδρας της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τάσσεται ο Κόντε




Υπέρ μιας κοινής έδρας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Πρόκειται για μια μάχη την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει με συντονισμένο τρόπο. Πρέπει να μάθει να μιλά σε όλο τον κόσμο με μια μόνον φωνή», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε σχέση με την πραγματικότητα στις χώρες μέλη της Ένωσης, ο Κόντε πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοί τους δεν μπόρεσαν να γίνουν ακόμη ένας λαός, με την οικοδόμηση ενός ενταξιακού μοντέλου, το οποίο, πέρα από κάθε ρητορική, να ευνοήσει την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού “δήμου”».

«Πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό όραμα, προσδίδοντάς του και πάλι αξιοπρέπεια και συνοχή, ώστε να αυξηθεί και η βιωσιμότητά του», είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Η ευρωπαϊκή πολιτική, μπροστά σε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο, υποχώρησε φοβισμένη μέσα στα όρια της ψυχρής γραμματικής των τεχνικών διαδικασιών της, και στο τέλος έχασε την επαφή με τον λαό της. Αύξησε όλο και περισσότερο την απόσταση -όχι μόνον γεωγραφική- ανάμεσα στις Βρυξέλλες και σε τόσες περιφερειακές περιοχές της ηπείρου μας», δήλωσε, τέλος, ο Τζουζέπε Κόντε.

Και επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ

12/02/2019 21:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: