Τρέχουν οι Κύπριοι οδηγοί: Πάνω από 3.000 οι καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα




Συνολικά 3.453 οδηγοί καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παγκύπριας εκστρατείας που πραγματοποίησε η Αστυνομία από τις 11 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ πέντε οδηγοί καταγγέλθηκαν το τελευταίο 24ωρο για το συγκεκριμένο αδίκημα, στις Επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις 20:15, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, κατά τη διάρκεια εκστρατείας για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, εντόπισαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 21 και 23 ετών, να κινούνται με ταχύτητα 139 χιλιομέτρων την ώρα αντί 50. Οι δύο οδηγοί παρέλειψαν να σταματήσουν στο σήμα των μελών της Αστυνομίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ εντοπίστηκαν και ανακόπηκαν πέντε λεπτά αργότερα.

Από έλεγχο που έγινε στα έγγραφα τους, διαπιστώθηκε πως και οι δύο οδηγούσαν χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, η άδεια κυκλοφορίας τους είχε ανασταλεί, και οδηγούσαν αλόγιστα και επικίνδυνα.

Τα δύο πρόσωπα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για την καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον τους.

Εξάλλου στις 20:40 χθες βράδυ, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου εντόπισαν όχημα να κινείται με ταχύτητα 103 χιλιόμετρα την ώρα αντί 65, στο δρόμο Κάβο Γκρέκο – Αγίας Νάπας. Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε χωματόδρομο, όπου και ανακόπηκε στη συνέχεια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός είναι 35χρονος και οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας. Τόσο ο 35χρονος όσο και το όχημά του, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δυο ακόμη πρόσωπα εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα, στη Λεμεσό και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για καταχώρηση υπόθεσης σε σχέση με τροχαία αδικήματα.

Συγκεκριμένα, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, κατά τη διάρκεια εκστρατείας για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων εντόπισαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 18χρονο και 20χρονο, να κινούνται με 174 χιλιόμετρα την ώρα αντί 80 και 112 χιλιόμετρα την ώρα αντί 50, αντίστοιχα.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε στα έγγραφα των δύο οδηγών, διαπιστώθηκε πως ο 18χρονος οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς φώτα πορείας στο μπροστινό μέρος του οχήματος.

Για τον 20χρονο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε με τζάμια περιορισμένης ορατότητας και χωρίς φώτα πορείας στο μπροστινό μέρος.
Η Αστυνομία σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παγκύπριας εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 11-17 Φεβρουαρίου, 2019, για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καταγγέλθηκαν 3,453 οδηγοί για το εν λόγω αδίκημα.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 18/02/2019 10:44

 

Στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης για την Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: