Τραυματίες και ζημιές από τον χθεσινό σεισμό στο Άϊβατζικ: Προς εκτόνωση η ακολουθία




Χωρίς ζημιές στη Λέσβο ήταν η χθεσινή έντονη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έτσι όπως τελικά μετρήθηκε από το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών, με επίκεντρο τα μικρασιατικά παράλια βόρεια της Λέσβου 52 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης και εστιακό βάθος τα 28.9 χιλιόμετρα.

Στη περιοχή όμως του ‘Αϊβατζικ της Τουρκίας, απέναντι από τη βόρεια Λέσβο, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν πολλές καταρρεύσεις αγροικιών, παλιών σπιτιών και μιναρέδων σε τζαμιά.

Σημειώνεται ότι με επίκεντρο στην ίδια περιοχή υπήρξε μια έντονη σεισμική διεργασία στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2017. Πάντως όπως υποστηρίζουν ειδικοί καμία σχέση δεν έχει το ρήγμα αυτό, με εκείνο που έδωσε τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας τον Ιούλιο του 2017.

Τον χθεσινό σεισμό ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με πάνω από 50 μετασεισμούς, έντασης ενός έως και 3,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος. Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να θωρούν ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά και το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στο Μόναχο: Αποκλείστηκε ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

21/02/2019 13:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: