Το ερώτημα αν θα περάσει σε αντεπίθεση με σημαία τις ανάγκες του λαού, θέτει το ΚΚΕ




Το ΚΚΕ σε 4σέλιδο Φυλλάδιο που κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο “Ισχυρό ΚΚΕ Παντού! Γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά” επισημαίνει ότι «το κρίσιμο ερώτημα που στέκεται μπροστά στα εργατικά- λαϊκά στρώματα είναι: θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο -σε όλες τις εκδοχές- αντιλαϊκό δρόμο ή θα βαδίσουμε σε ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της αντεπίθεσης, της πάλης με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Τονίζει ότι τα εργατικά-λαϊκά στρώματα έχουν σήμερα περισσότερους λόγους για να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, για την διεκδίκηση όλων των απωλειών που υπέστησαν «κόντρα στην κοροϊδία της δήθεν φιλολαϊκής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημειώνεται ότι ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει «ένα δυνατό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους πρωτοστατεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Επισημαίνει ότι το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική γνήσια καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και είναι «κόντρα στον εθνικιστικό ευρωσκεπτικισμό, που τροφοδοτείται από τμήματα του κεφαλαίου και κέντρα του κατεστημένου, για να στηρίξουν τα συμφέροντά τους».

Το ΚΚΕ επισημαίνει τα «νέα κάλπικα δίπολα, “Πρόοδος – συντήρηση”, του ΣΥΡΙΖΑ και “Υπευθυνότητα – Λαϊκισμός”, της ΝΔ με στόχο ξανά τον εγκλωβισμό του λαού, στη λογική του “μικρότερου κακού”, στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν και οι δύο, μαζί με τα άλλα κόμματα – τσόντες του νέου διπολισμού».

«Ισχυρό ΚΚΕ, γιατί θέλουμε να ανασάνουμε από την μπόχα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος» σημειώνεται στο 4σελιδο, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ μένει εκεί που δόθηκε, επιστρέφει στο λαό και το κίνημα του, γίνεται δική του δύναμη Δεν “μεταγράφεται” σε αντιλαϊκές πλειοψηφίες, δεν μπαίνει σε λογικές παζαριών». «Ισχυρό ΚΚΕ, για να υπάρχει πραγματικό μέτωπο στην Ακροδεξιά και το φασισμό», «γιατί δεν μπορούν να είναι πραγματικοί αντίπαλοι τής Ακροδεξιάς αυτοί που συγκυβέρνησαν 4 χρόνια με τέτοιες δυνάμεις, αυτοί που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, αυτοί που τσακίζουν το λαό».

Τονίζεται ακόμα η αναγκαιότητα ενός ισχυρού ΚΚΕ «για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση σε δήμους και περιφέρειες, απέναντι στις κυβερνήσεις», προσθέτοντας «οι κομμουνιστές δήμαρχοι απέδειξαν τι σημαίνει “συγκρούομαι με το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, δεν κρύβομαι πίσω από αυτό», «οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν θα πουν ποτέ ότι η πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα “δεν είναι στην αρμοδιότητά τους”, όπως λένε όλοι οι άλλοι».

«Η διέξοδος για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει με κανενός είδους διαχείριση του συστήματος, με όποιο πρόσημο κι αν εμφανίζεται. Η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα, την εξουσία και την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων. Η διέξοδος για το λαό είναι η εργατική εξουσία, η κοινωνική ιδιοκτησία, ο κεντρικός σχεδιασμός, η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς» τονίζει το ΚΚΕ που καλεί σε «ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές».

Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία, λέει η Μπακογιάννη: Δεν θα πω ποτέ “Μακεδόνας”

11/02/2019 14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: