Το αλαλούμ με τις κρίσεις των αξιωματικών συνεχίζεται: Άτομα με αξίες και ιδεολογία…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΥ (*)

Είμαστε θεατές των σχολίων των πολιτικών κομμάτων, σχετικών με τις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρατηρούμε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση για την αποστρατεία ικανών αξιωματικών για την προώθηση των ημετέρων. Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τα δικά τους κατορθώματα.

Τι το περίεργο;

  • Περίμεναν να αλλάξει κάτι; Πως κάνετε έτσι; Εσεις δεν είστε οι δάσκαλοί τους; Εσεις τους διδάξατε αυτή την λογική. Μην βιάζεστε, λίγο υπομονή και θα έρθει πάλι η σειρά σας να αποστρατεύσετε αυτούς και να τοποθετήσετε τους δικούς σας, που περιμένουν στην γωνία, για να ζήσουμε την αντιστροφή των ρόλων και το “αλαλούμ” να συνεχίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις “μπάρμπα στην Κορώνη” δεν υπάρχει μέλλον, όσο ικανός αξιωματικός και να είσαι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Το έργο αυτό το γνωρίζουμε, το ζήσαμε, και, εάν δεν αλλάξουμε μυαλά, η αρρώστια αυτή θα εξαπλώνεται και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποδυναμώνονται λειτουργικά.

  • Ας σοβαρευτούμε, να αφήσουμε τα “κροκοδείλια δάκρυα” και ας φροντίσουμε ως Πολιτεία να θεσπίσουμε αξιοκρατικά θεσμικά κριτήρια που να έχει λόγο και η Βουλή, έστω συμβουλευτικού χαρακτήρα, για την επιλογή των ικανότερων σε συνάρτηση με το όραμα των υποψηφίων στελεχών, για τις κρίσεις τουλάχιστον των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Οι αξιωματικοί είναι άτομα με αξίες, δεν παύουν όμως να έχουν την ιδεολογία τους αφού ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία, είναι υποχρεωμένοι όμως να την κρατήσουν για τον εαυτό τους και να την ασκήσουν στην εκλογική διαδικασία.

Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να τους σεβαστούν με έργα, και να αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους, αφού όλα τα κόμματα, είμαι σίγουρος ότι επιθυμούν να έχουν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, που θα εξασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Yπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Έλεγχος της Κύπρου σε ξηρά και θάλασσα: Οι σχεδιασμοί Ερντογάν και οι σύμμαχοι της Λευκωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: