Την Τετάρτη μπαίνουν υπογραφές στο ΝΑΤΟ για την έναρξη ένταξης της ΠΓΔΜ λέει ο Στόλτενμπεργκ




Το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί στις 6 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία: οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ», αναφέρεται στην ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στο μεταξύ, o υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έσπευσε να κάνει retweet στην ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφέροντας τα εξής: «Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον, προωθώντας την σταθερότητα και τις κοινές αξίες στα Βαλκάνια και πέρα από αυτά. Περιμέναμε για μια γενιά. Αλλά όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όσο μεγαλύτερες οι προκλήσεις τόσο πιο εντυπωσιακή η επιτυχία».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε αναφέρει με tweet του που προηγήθηκε τα εξής: «Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία: οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ».

Με πληροφρίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αστυνομική βία στο στόχαστρο των Κίτρινων Γιλέκων κατά την δωδέκατη κινητοποίησή τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: