Την πεποίθηση καταγραφής της συνομιλίας από Πολάκη εξέφρασε στον εισαγγελέα ο Στουρνάρας




Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος που καταθέσε σήμερα για περισσότερες από δύο ώρες στον Εισαγγελέα, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε την πεποίθηση ότι η συνομιλία που είχε με τον Παύλο Πολάκη καταγραφόταν.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε κάποια αντικειμενικά περιστατικά, που οδήγησαν σε αυτή του την πεποίθηση. Αρχικά εξήγησε ότι ο ιδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει, ενώ ο ίδιος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός εδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
  • Μάλιστα, φέρεται να σχολίασε ότι δε μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα, ενώ φέρεται να ανάφερε ότι ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πραξη.

Τέλος, ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να ισχυρίστηκε, πως εάν ο κ. Πολακης δεν ήθελε να τον καταγράψει, μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Πλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες, δηλαδή αν και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφια στη Βουλή ή όχι.

Θέματα οικονομικής συνεργασίας στην συνάντηση γ.γ. ΔΟΣ του ΥΠΕΞ, Γιάννη Μπράχου, με τον Ζάεφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: