Την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου η κηδεία της χήρας Ντενκτάς: Θα ταφεί δίπλα στο γιό της Ραϊφ




Την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά την μεσημβρινή προσευχή στο “τζαμί Σελιμίγιε”, όπως ονομάστηκε η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, θα τελεστεί η κηδεία της χήρας του τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, Αϊντίν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αυτό ανακοίνωσε η οικογένεια της εκλιπούσας προσθέτοντας ότι η Αϊντίν Ντενκτάς θα ταφεί στο νεκροταφείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η ταφή, κατόπιν δικής της επιθυμίας, θα γίνει δίπλα στον γιο της Ραίφ Ντενκτάς που είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1985, σε ηλικία 34 ετών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας η Αϊντίν Ντενκτάς, χήρα του Ραούφ Ντενκτάς, σε ηλικία των 85 ετών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, την ανακοίνωση του θανάτου της μητέρας της έκανε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η μία από τις δίδυμες κόρες της, η Εντέρ Ντενκτάς Βανγκιόλ. «Η μητέρα μας αντάμωσε με τον πατέρα μας. Χάσαμε έναν ακόμη πλάτανο»», έγραψε η Εντέρ.

Η Αϊντίν Ντενκτάς είχε νοσηλευτεί με βρογχοπνευμονία πριν ένα περίπου μήνα στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τοποθετήθηκε στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης για κάποιο χρονικό διάστημα, βγήκε από αυτή και ξαναμεταφέρθηκε στην εντατική το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν πραγματοποιήθηκε το ετήσιο έβδομο μνημόσυνο του Ραούφ Ντενκτάς.

Όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τον γιο της Αϊντίν Ντενκτάς, Σερντάρ Ντενκτάς τηλεφώνησε το πρωί για να συλλυπηθεί ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σε ανάρτησή του εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια, συγγενείς και φίλους της αποθανούσας.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
02/02/2019 17:24

Το κατοχικό “Υπουργείο Εξωτερικών” απορρίπτει την διακήρυξη της Med7: Δεν ισχύει για εμάς, λέει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: