Tιμά την Ελλάδα με ταλέντο και ήθος: Οι ομογενείς αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Σ’ αγαπάμε» ακούστηκε δυνατά μια γυναικεία φωνή στο Barclays Center του Μπρούκλιν όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στο γήπεδο, μετά τη λήξη του αγώνα, μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα χιλιάδων ομογενών κάθε ηλικίας.

Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που αναδεικνύουν την έκφραση ειλικρινών αισθημάτων περηφάνιας προς άτομα που προβάλλουν και δοξάζουν την Ελλάδα, κερδίζοντας όχι μόνο παιχνίδια, αλλά και τον σεβασμό του κόσμου.

  • Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίσως να είναι σήμερα ο γνωστότερος και ο πιο αγαπητός Έλληνας στην Αμερική. Κατατάσσεται στους καλύτερους των καλυτέρων στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (NBA).

Σε όποια πόλη παίζει η ομάδα του «Μιλγκουόκι Μπακς», αποθεώνεται από ομογενείς, τραγουδάει μαζί τους τον εθνικό ύμνο και συγκινημένος απευθύνει λόγια αγάπης, ευχαριστώντας τους για τη θερμή υποδοχή.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο Barclays Center της ομάδας «Νετς» του Μπρούκλιν Νέας Υόρκης, όπου είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουμε τα καλάθια του Γιάννη και τη μαγεία του αθλήματος, αλλά να βιώσουμε εκδηλώσεις θαυμασμού προς το πρόσωπό του και περηφάνιας για την Ελλάδα.

  • Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είναι από τα εκατομμύρια των θαυμαστών τού «Greek Freak», όπως είναι πλέον γνωστός σε διεθνές επίπεδο ο 24χρονος Έλληνας μπασκετμπολίστας.

Στις κερκίδες ανέμιζαν δεκάδες ελληνικές σημαίες. Πριν και μετά τον αγώνα των «Brooklyn Nets» με τους «Milwaukee Bucks» (σ.σ. οι οικοδεσπότες έχασαν με 113-94 από την ομάδα του Γιάννη, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους), μαθήτριες και μαθητές του «Hellenic Classical Charter School (HCCS)» του Μπρούκλιν έπαιξαν μπάσκετ (στο πλαίσιο του high five line), ενώ στο τέλος εμφανίστηκε ο Γιάννης για να τους συγχαρεί, να τους χαρίσει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Λόγω της εμφάνισής του στη Νέα Υόρκη, δεν ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε ελληνική βραδιά με πρωτοβουλία του ομογενή διευθυντή της Super League Athletic Academy, Δημήτρη Πριστούρη, και με τη συνεργασία του σχολείου HCCS. Παίρνοντας το μικρόφωνο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε ελληνικά στους ομογενείς, οι οποίοι μετά τη λήξη του αγώνα είχαν συγκεντρωθεί σε ένα μέρος των κερκίδων. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπαράστασή σας προς εμένα και την οικογένειά μου» ανέφερε, προσθέτοντας μέσα σε επευφημίες: «Προσπαθώ να σας κάνω όλους περήφανους».

  • Στο μεταξύ, έχει πλέον μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει τον τιμητικό τίτλο ως «καλύτερος μπασκετμπολίστας της σεζόν» (MVP), αφού ήδη ανακηρύχθηκε επανειλημμένα ως «καλύτερος της εβδομάδας», λόγω των εκπληκτικών εμφανίσεών του και των πολλών καλαθιών που επιτυγχάνει. Ο πρώην προπονητής της ομάδας του και ο άνθρωπος που ουσιαστικά τον ανέδειξε στο NBA, o Τζέισον Κιντ, δήλωσε πως «για μένα, ο Giannis είναι νούμερο ένα για MVP».

Ένας από τους επόμενους στόχους του είναι η συμμετοχή του στο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ στην Κίνα (31 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου 2019) με την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1994 και είναι νιγηριανής καταγωγής. Από παιδί εργάστηκε σκληρά. Έχει τρία αδέλφια και κάποτε εξομολογήθηκε ότι μερικές φορές το ψυγείο τους ήταν άδειο. Από το 2013 αγωνίζεται στο NBA με τους «Μιλγουόκι Μπακς» και έχει τον αριθμό 34 στη φανέλα του.

Σε κάθε αναμέτρηση της ομάδας του, τυγχάνει θερμής υποδοχής από την Ομογένεια, όχι μόνο λόγω του επαγγελματισμού και του ταλέντου του στο μπάσκετ, αλλά επειδή με την εικόνα που εκπέμπει, με ήθος και ταπεινότητα, τιμά την πατρίδα του.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Γιατί δεν καλεί ο Τραμπ τον Βαρθολομαίο στον Λευκό Οίκο; Οι απειλές Ερντογάν και Πούτιν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: