Τι πρέπει να γίνει με τις “νύφες” του Ισλαμικού Κράτους; Πρέπει να επιβληθεί η Δικαιοσύνη




Της ΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΗ

Το 2015 η Σαμίμα Μπεγκούμ μαζί με τρεις άλλες φίλες της εγκατέλειψε την οικογένειά της και τη Βρετανία και μετέβη στη Ράκα, τότε «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους. Παντρεύτηκε έναν Ολλανδό τζιχαντιστή, ο οποίος μάλλον στη συνέχεια σκοτώθηκε, και γέννησε τρία παιδιά εκ των οποίων τα δύο πέθαναν.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν προσφυγικό καταυλισμό και ζητά να επιστρέψει πίσω στους δικούς της.

  • Η υπόθεση της 19χρονης πλέον κοπέλας έχει διχάσει τους Βρετανούς, καθώς τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και η ίδια η στάση της Μπεγκούμ δεν διευκολύνει την κατάσταση. Η νεαρή, όπως έχει πει, έζησε και είδε απίστευτες φρικαλεότητες. Μίλησε για ανθρώπινα κεφάλια μέσα σε ανθρώπινους καλάθους, για δολοφονίες και για ακρότητες που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της.

Αντίθετα, δεν εξέφρασε ούτε και μια λέξη που να δείχνει πως έχει μετανοήσει. Δήλωσε ότι οι εκτελέσεις και οι αποκεφαλισμοί που λάμβαναν χώρα εντός και εκτός του χαλιφάτου την έβρισκαν σύμφωνη καθώς, κατά την ίδια, «επιτρέπονται από το Ισλάμ». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δικαιολογήσει την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ το 2017, όταν 22 νεαροί σκοτώθηκαν, λέγοντας πως αν και εκφράζει συμπάθεια για τα θύματα, εντούτοις το μακελειό ήταν αντίποινα για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

  • Τώρα το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει πίσω στο σπίτι της και να ζήσει ήρεμα με το παιδί της. Δεν φαίνεται καν να αντιλαμβάνεται τι έκανε και μάλλον ούτε που της περνά από το μυαλό πως με τις ενέργειές της και τον τρόπο σκέψης της ευθύνεται και η ίδια για τα αποτρόπαια εγκλήματα των τζιχαντιστών. Δικαιολογώντας τους και αρνούμενη να δει την αλήθεια, προκαλεί εξίσου με αυτούς που κρατούσαν τα μαχαίρια και έκοβαν κεφάλια.

Οι βρετανικές Αρχές δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν με τη Σαμίμα Μπεγκούμ, όπως επίσης και με τους εκατοντάδες άλλους Βρετανούς που μπήκαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Πάντως, πληθαίνουν οι φωνές αυτών που υποστηρίζουν πως όσοι επαναπατριστούν, θα πρέπει να δικαστούν για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση και να περάσουν από προγράμματα επανένταξης στην κοινωνία.

Είναι ίσως η καλύτερη λύση. Άλλωστε αποτελεί βασική αρχή μιας δημοκρατίας πως πρέπει να επιβάλλεται η δικαιοσύνη και να τιμωρείται κάθε αξιόποινη πράξη.

*[email protected]Δημοσιεύθηκε στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Η υπόθεση της άνανδρης δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα: Η κραυγή της μητέρας για βοήθεια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: