Θύελλα αντιδράσεων: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα και έθεσε όρους για 4 δάνεια!




Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που μαγνητοφώνησε παράνομα την τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, πανηγύρισε μετά την απόφαση ότι είναι νόμιμο το δάνειο του με ανάρτηση στο προσφιλές του Facebook.

Προηγουμένως, προκάλεσε πάλι θύελλα αντιδράσεων, καθώς δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της συζήτησης του με τον κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν έθεσε τα αιτήματά του ο κ. Πολάκης, που αφορούσαν, όπως ο ίδιος είπε:

  • 1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
  • 2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
  • 3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
  • 4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας με τον κ. Στουρνάρα καταδικάστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, και έγινε θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank ήταν η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Πηγές της Attica Bank, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην ΤτΕ κλήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης και δόθηκαν εξηγήσεις για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι η χρηματοδότηση ήταν νόμιμη, έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της Attica Bank και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Αmέσως μετά, ο κ. Πολλάκης έγραψε στο Facebook:

  • “Και μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος για έλεγχο νομιμότητας του δανείου μου, που με τόση ζέση συγκάλεσε ο αρχιτραπεζίτης Γ. Στουρνάρας…, έρχεται το πόρισμα να κλείσει τα στόματα ολόκληρου του συστήματος διαπλοκής στην Ελλάδα, που επιχείρησε με αλήτικο και γκανγκστερικό τρόπο να με ισοπεδώσει εδώ κι 3 μέρες.
  • Θα περιμένω 3 ήμερες ανκόμη για να ελέγξετε και τα υπόλοιπα δάνεια για τα οποία έγινε δημόσιος λόγος τις μέρες αυτές…: του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του Κήρυκα Χανίων, του “Πρώτου Θέματος” (αυτά για αρχή και έπονται και άλλα…)”

Ανακοίνωση της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα (χθες) να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.

ΥΓ: Θα έχει ενδιαφέρον, αν η δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία από τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα, όπως τα δημοσίευσε το Documento:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Σ: Γεια σας τι κάνετε;

Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;

Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.

Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…

Σ: Μπα, όλοι δικοί μου είναι.

Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;

Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.

Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

Σ: Μάλιστα, καλά.

Π: Καλό απόγευμα.

Σ: Καλό απόγευμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του

«Η Νέα Δημοκρατία και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη (ΕΔΩ).

«Αν έπαιρνε μίζες ή αντί να βάλει υποθήκη την οικία του κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο κ. Πολάκης ούτε μίζες πήρε ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρεία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Για άθλια, εκβιαστικά, απειλητικά και υβριστικά μηνύματα, ομιλεί ο Κοτζιάς: Η απάντηση Καμμένου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: