Τετ α τετ του Αποστολάκη με τον Ναύαρχο Foggo του 6ου Στόλου των ΗΠΑ: Επαφές στο Μόναχο




Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα βραβευτεί στο Μόναχο, στο πλευρό του βρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που με την παρουσία του εκεί, στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια, είχε την ευκαιρία για νέα τετ α τετ με υψηλόβαθμους αξιωματούχους πολλών χωρών.

Ο κος. Αποστολάκης μετά το κρίσιμο διήμερο στις Βρυξέλλες, κατά το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον οι διμερείς επαφές με τους υπουργούς της Τουρκίας και των Σκοπίων, ταξίδεψε στο Μόναχο κι όπως φαίνεται από τις εικόνες δεν ήταν λίγες οι συναντήσεις ακόμη και με παλαιότερους γνώριμους, όπως ο Ναύαρχος Foggo, Διοικητής του 6ου Αμερικανικού Στόλου που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Με τον πρώην ομόλογό του, ο κος Αποστολάκης είχε συχνές συναντήσεις και είχε συμφωνήσει αρκετές από τις διμερείς ασκήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες πολιτείες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ William Kohen αλλά και ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Andew Peek ήταν ορισμένοι από τους επισήμους με τους οποίους είχε την ευκαιρία ο Έλληνας υπουργός να συζητήσει.

Φυσικά τα φώτα της δημοσιότητας κλέβουν οι εικόνες με τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ, τον πρωθυπουργό Zoran Zaev, την υπουργό άμυνας και τον υπουργό εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Κοέν. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας

Το φρένο της Αθήνας στην «Γαλάζια πατρίδα»: Άσκηση Μαμούθ με «προπέτασμα καπνού»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: