Τέλος ο Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ: Την Δευτέρα αναμένεται η διαγραφή του




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, πρόκειται να διαγράψει πιθανότατα τη Δευτέρα, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνεται αυτή η πληροφορία, ενώ ο Πάνος Καμμένος νωρίτερα σήμερα μέσω του Twitter ζητούσε από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, αλλά και τον Τέρενς Κουίκ (που είναι ο επόμενος σε εκλογική σειρά) να παραδώσουν την έδρα της Β’ Αθηνών στους ΑΝΕΛ.

  • Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ήταν ένας από τους 153 που ψήφισε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και είχε δηλώσει ότι θα παραδώσει την έδρα του. Μάλιστα είχε πει ότι θα το κάνει, σήμερα Παρασκευή.

Έτσι λοιπόν το πρωί της Παρασκευής αν και αρχικά καθυστέρησε να εμφανιστεί στη Βουλή τελικά πέρασε το κατώφλι του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με την παραίτηση στο χέρι.

  • Ωστόσο μετά από πέντε λεπτά βγήκε και εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι η παραίτησή του θα καθυστερήσει τέσσερις με πέντε μέρες. Αυτό συνέβη καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής τον παρακάλεσε να περιμένει μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη πρέπει να κυρωθεί και το Πρωτόκολλο ο Πρόεδρος μου ζήτησε να περιμένω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν μ’ ενδιαφέρει αν έχω υποσχεθεί ότι θα παραιτηθώ τώρα. Τα προσωπικά είναι πιο κάτω», εξήγησε ο βουλευτής, επισημαίνοντας πάντως πως δεν κάνει σε «καμία χάρη σε κανέναν».

Προειδοποιεί ο Καμμένος: Να παραδώσουν τώρα την έδρα Παπαχριστόπουλος και Κουίκ, ανήκει στους ΑΝΕΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: