Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7




Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή του ετήσιου μνημόσυνου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από 38 χρόνια, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από το δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη και τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής και μνήμης. Τα τελευταία 38 χρόνια ο σύλλογος του Ολυμπιακού – όχι μόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός – και ο Δήμος Πειραιά, τελούμε την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στην Θύρα 7, όπου το 1981 έχασαν τη ζωή τους 21 παιδιά. Ζούμε σε ένα κράτος δυστυχώς, που δεν αποδόθηκαν και δεν αναζητήθηκαν ποτέ ευθύνες, δεν εξηγήθηκε τι έγινε. Παρόλα αυτά πρέπει να προχωρήσουμε. Εμείς θέλουμε να τους θυμόμαστε και δεν τους ξεχνάμε. Όλος ο σύλλογος, όλοι οι Ολυμπιακοί και όλοι οι Έλληνες φίλοι του ποδοσφαίρου, θυμόμαστε αυτά τα παιδιά και κάθε άλλον φυσικά, ο οποίος έχει χαθεί σε γήπεδα ή σε αθλητικούς χώρους σε άλλα συμβάντα», σημείωσε ο Γ. Μώραλης και πρόσθεσε:

«Στόχος είναι να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοια τραγικά γεγονότα. Τουλάχιστον στον Ολυμπιακό έχει επιτευχθεί αυτό με ένα νέο σύγχρονο γήπεδο που εξασφαλίζουμε να μην έχει πολλά περιστατικά. Από την άλλη, όλοι μας δουλεύουμε στον Ολυμπιακό και εγώ ως δήμαρχος Πειραιά, ώστε να μένει άσβεστη η μνήμη τους και να μεταφέρουμε στα νέα παιδιά – γι’ αυτό έχω το γιο μου μαζί μου πάντα – την τραγική αυτή ιστορία, ώστε να μαθαίνουμε, να μην ξεχνάμε και να τους τιμούμε».

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν: εκ μέρους του Δήμου Δελφών ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Μίχος, εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ο Α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Γκαϊτατζής και εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ο Α’ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Χολέβας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

09/02/2019 19:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάρης Τσιριγώτης
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: