Συνεδρίαση της Βουλής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος παρουσία εκπροσώπου της πρεσβείας του Ισραήλ




Με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προέδρου του νομοθετικού σώματος Δημήτρη Συλλούρη, οι Κύπριοι Βουλευτές ένωσαν τη φωνή τους και έστειλαν «ηχηρό μήνυμα για μη επανάληψη θηριωδιών» σε βάρος της ανθρωπότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Είναι με ιδιαίτερο σεβασμό που η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945, τη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων θυμάτων του ναζιστικού Ολοκαυτώματος, ενός από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα», είπε στην αναφορά του ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Aποδίδουμε τις δέουσες τιμές στη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων ψυχών Εβραίων και μελών άλλων μειονοτήτων, που βασανίστηκαν και χάθηκαν στη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, επιτελούμε το χρέος που έχουμε τόσο έναντι των θυμάτων, όσο και έναντι των μελλοντικών γενεών», τόνισε.

Η γνώση, που προάγουν δημόσιες εκδηλώσεις και αναφορές όπως αυτή, θωρακίζει τις κοινωνίες μας απέναντι στο ενδεχόμενο επανάληψης των θηριωδιών αυτών, που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα τόσο βάναυσα, συνέχισε προσθέτοντας πως αποτίοντας φόρο τιμής «δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους επιζώντες, τόσο του Ολοκαυτώματος όσο και όλων των άλλων Γενοκτονιών που η ανθρωπότητα έχει βιώσει».

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Βουλής χαιρέτισε την παρουσία, στην αίθουσα της Ολομέλεια, της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο Noga Caspi.

ΚΥΠΕ
01/02/2019

Ικανοποίηση για τους αγνοούμενους ζητά ο Εισαγγελέας Κληρίδης: Η Τουρκία να καταβάλει 90 εκατ. ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: