Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη-Ακιντζί στην Κύπρο: Τετ α τετ Κατρούγκαλου-Λουτ στην Αθήνα




Πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

  • Τη συνάντηση των δυο ηγετών θα φιλοξενήσει στην οικία της, στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού Αεροδρομίου Λευκωσίας, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

  • Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσέρχεται με καλή διάθεση στη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό το ζήτημα.

Σημείωσε παράλληλα ότι για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και οι έξι παράμετροι του Πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

  • Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη για τη σημερινή άτυπη συνάντηση, καθώς δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε πως “εάν υπάρχει πολιτική βούληση, κυρίως από την Τουρκία, θα προχωρήσει και η διαδικασία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων”.

Σημειώνεται πως η κ. Σπέχαρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δυο ηγέτες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σημερινής συνάντησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η κ. Σπέχαρ προσβλέπει να φιλοξενήσει τους δυο ηγέτες.

Κόλαφος για τους Βρετανούς και τις βάσεις τους απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
26/02/2019 06:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: