Συμβιβασμό με τους Δημοκρατικούς ζήτησε ο Τραμπ: Απειλείται η ισχύς της οικονομίας




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να επιδιώξουν έναν «συμβιβασμό».

Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να απειληθεί μόνο από «ανόητους πολέμους», τις «πολιτικές σκοπιμότητες», ή «γελοίες μικροκομματικές έρευνες».

Ακόμη, στην ομιλία του, ο Τραμπ στηλίτευσε το ότι η Γερουσία δεν έχει εγκρίνει όπως είπε «τριακόσιους διορισμούς» που έχει κάνει, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «άδικο» τόσο για τα πρόσωπα που διόρισε, όσο «και για τη χώρα μας».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε στην ομιλία του τους Δημοκρατικούς εναντίον της εμπλοκής τους σε «γελοίες έρευνες με μικροκομματικές σκοπιμότητες», που κατ’ αυτόν θα συμβάλλουν στην αποδυνάμωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Ένα οικονομικό θαύμα εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ και το μόνο πράγμα που μπορεί να το σταματήσει είναι οι βλακώδεις πόλεμοι, οι πολιτικές σκοπιμότητες ή οι γελοίες μικροκομματικές έρευνες», ανέφερε.

Το σχόλιό αυτό προφανώς αναφερόταν στο ότι οι Δημοκρατικοί, που πλέον ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχεδιάζουν να αρχίσουν έρευνες για την κυβέρνησή του, αλλά και στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, την οποία κέρδισε ο μεγιστάνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την 27η Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: