Στόχος τα 5.500 μέτρα για την γεώτρηση στην Αττάλεια: Στα 4.200 έως τώρα ο Πορθητής




Στις 4.200 με 4.300 μέτρα έφτασε η γεώτρηση του Πορθητή στα ανοιχτά της Αττάλειας μέχρι στιγμής και στόχος είναι να φτάσει τα 5.500 μέτρα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Μπόλου. Όπως είπε σε λίγες βδομάδες θα ξέρουν αν υπάρχει φυσικό αέριο στη γεώτρηση του Πορθητή.

  • Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα ώστε να αυξήσουν τις έρευνες για αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνατότητες.
  • “Τελικά στο πλαίσιο αυτό αγοράσαμε ένα γεωτρύπανο. Το ονομάσαμε Πορθητή. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει τη γεώτρησή του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Έχουμε φτάσει στα 4.200-4.300 μέτρα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε τα 5.500 μέτρα. Πρώτα ο Αλλάχ θα φτάσουμε και στην πηγή σε λίγες εβδομάδες και τότε θα ξέρουμε αν υπάρχει ή όχι (φυσικό αέριο)», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, η Τουρκία ξοδεύει 44 δισ. δολάρια το χρόνο για να εισαγάγει φυσικό αέριο τις ανάγκες της χώρας.

Για την ανακάλυψη φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα στη Θράκη, ο Τούρκος Υπουργός είπε «την προηγούμενη εβδομάδα μετά από έρευνες στο έδαφος της Θράκης ανακαλύψαμε μία νέα πηγή φυσικού αερίου και ήδη ξεκινήσαμε κι εκεί την εξόρυξή του».

ΚΥΠΕ
15/02/2019 16:24

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: Πέρασε από το Γιβραλτάρ ο νέος «Πορθητής» της Μεσογείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: