Στο Μόναχο ο Χριστοδουλίδης για την Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Στην ατζέντα η διεθνής κατάσταση




Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Μόναχο για να συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Στη Διάσκεψη του Μονάχου, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1963, συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, και εμπειρογνώμονες, αναλυτές και ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη φετινή διάσκεψη είναι οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η διατλαντική συνεργασία, οι επιπτώσεις της αναβίωσης του ανταγωνιστικού κλίματος στις διεθνείς σχέσεις, η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, ο έλεγχος των εξοπλισμών, και η διασύνδεση του διεθνούς εμπορίου, των καινοτομιών στον τομέα της τεχνολογίας και της κλιματικής αλλαγής με την παγκόσμια ασφάλεια.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει αριθμό διμερών επαφών και συναντήσεων με ομολόγους του, καθώς και με αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΚΥΠΕ
14/02/2019 12:15

“Όχι” σε διαπραγμάτευση από το μηδέν: Το “μπαλάκι” στην ελληνική πλευρά, λέει ο κατοχικός Ερχουρμάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: