Στην β’ ψηφοφορία οκτώ προτάσεις ανεξάρτητων βουλευτών για αναθεώρηση διατάξεων




Οκτώ από τις δέκα συνολικά Συμπληρωματικές Προτάσεις βουλευτών για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος που συγκέντρωσαν 50 υπογραφές και άνω, περνούν στην δεύτερη ψηφοφορία.

Ειδικότερα, στην δεύτερη ψηφοφορία περνούν:

Το άρθρο 5 παρ. 2 (συμπληρωματική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της απόλυτης προστασίας ζωής, τιμής και ελευθερίας, χωρίς διάκριση φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού) με 170 “Ναι”, 99 “ΌχιΙ”.

Το άρθρο 25 παρ. 3 (συμπληρωματική πρόταση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προς την κατεύθυνση της αρχής της επιείκειας στο πεδίο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατάργηση της ισχύουσας διάταξης περί καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος) με 169 “Ναι”, 95 “Όχι”, 4 “Παρών”.

Το άρθρο 38 παρ. 2 (συμπληρωματική πρόταση του Ε΄ αντιπροέδρου της Βουλής, Δημητρίου Κρεμαστινού, και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της Ένωσης Κεντρώων, ανεξάρτητων βουλευτών: ορισμός αναπληρωτή πρωθυπουργού σε περίπτωση αδυναμίας επιτέλεσης των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον πρωθυπουργό για λόγους υγείας. Συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση της ΔΗΣΥ) με 156 “Ναι”, 98 “Όχι”, 16 “Παρών”.

Το άρθρο 96 παρ. 5 (δικαστικό σώμα των ενόπλων δυνάμεων) με 233 “Ναι”, 19 “Όχι”, 19 “Παρών”

Το άρθρο 101 παρ. 1 (συμπληρωματική πρόταση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προς την κατεύθυνση καθιέρωσης διάταξης ότι «νόμος ορίζει το σύστημα περιφερειακής οργάνωσης της κεντρικής διοίκησης») με 151 “Ναι”, 95 “Όχι”, 22 “Παρών”.

Το άρθρο 101 παρ. 4 (συμπληρωματική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της διοίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιωτικών και ορεινών περιοχών) με 165 “Ναι”, 96 “Όχι”, 6 “Παρών”.

Το άρθρο 101 (εισαγωγή ερμηνευτικής παραγράφου): συμπληρωματική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση προσαρμογής του διοικητικού μοντέλου στο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών με την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους), με 170 “Ναι”, 94 “Όχι”, 2 “Παρών”.

Το άρθρο 108 παρ. 2 (επαναδιατύπωση παραγράφου): συμπληρωματική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μετά την επιτροπή) για την οργάνωση, λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, «που έχει ως αποστολή του την έκφραση όλων των δυνάμεων απανταχού του Ελληνισμού») με 118 “Ναι”, 104 “Όχι”, 43 “Παρών”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
14/02/2019 21:44

H κυβέρνηση να μην κουρελιάζει το Σύνταγμα, προειδοποιεί η ΝΔ: Προβλέπει άτακτη υποχώρηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: