Στη Αυστρία Κύπριοι βουλευτές για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ




Οι βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν αύριο στη Βιέννη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 18ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής κατά τη Συνάντηση, θα πραγματοποιηθούν τόσο χωριστές όσο και κοινές συνεδρίες των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης- Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηγιάννη, ως Εισηγητής της τρίτης Επιτροπής, θα παρουσιάσει προσχέδιο της έκθεσής του, η οποία θα συζητηθεί, για τους σκοπούς έγκρισης σχετικού ψηφίσματος του Κύπριου βουλευτή, στο πλαίσιο της 28ης Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης, στο Λουξεμβούργο, στις αρχές προσεχούς Ιουλίου.
Τις εργασίες των τριών Επιτροπών θα απασχολήσουν, αντίστοιχα, το θέμα της επίλυσης των παρατεταμένων συγκρούσεων και τα σχετικά εργαλεία και μηχανισμούς που διαθέτει ο ΟΑΣΕ, το ζήτημα της χρηστής διακυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην περιοχή του ΟΑΣΕ, καθώς και το θέμα που αφορά στο πεδίο νόμιμων περιορισμών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Η κα Χαραλαμπίδου, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας και ο κ. Χατζηγιάννη, ως μέλος του Προεδρείου της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, θα πάρουν επίσης μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης. Κατά τη συνεδρία, θα εξεταστούν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Συνέλευσης, περιλαμβανομένων προτεινόμενων κατευθυντήριων γραμμών και προσχεδίου δήλωσης για τους συμμετέχοντες βουλευτές σε αποστολές παρακολούθησης εκλογών της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, καθώς και σε τρέχουσες δραστηριότητες της Συνέλευσης. Ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει, τέλος, σε συνάντηση της ad hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι μέλος.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/02/2019 11:38

 

Πέρασε το στενό Κυθήρων – Αντικυθήρων το τουρκικό γεωτρύπανο Deepsea Metro I

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: