Σήμερα “κληρώνει” το μέλλον της ΚΟ των ΑΝΕΛ: Παραίτηση ή διαγραφή Παπαχριστόπουλου;




Στις 10 το πρωί συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, με τους βουλευτές του κόμματος να καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει προαναγγείλει παραίτηση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να την κάνει πράξη.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει πως “περιμένω να παραιτηθεί. Εαν πράγματι τηρήσει αυτό που είπε δημόσια, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του. Είναι στο χέρι του Κουίκ και του Τσίπρα, να αποδείξουν αν θέλουν να “κλέψουν” την έδρα Παπαχριστόπουλου”.

  • Άγνωστο ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα, παραμένει το αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα παραστεί στη συνεδρίαση. Σε περίπτωση πάντως, που βρεθεί ενώπιον της ΚΟ των ΑΝΕΛ θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του μέχρι αύριο, όπως είχε πει την τελευταία φορά που έδωσε μια ακόμη διορία στον εαυτό του, ή για μια ακόμη φορά θα πάρει πίσω την απόφασή του. Πάντως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έδωσε μία μικρή παράταση στην παραίτησή του, έως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Είναι μια αποφασιστική κίνηση του Πάνου Καμμένου πριν από την επικύρωση του πρωτόκολλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ», έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Τοσουνίδης.

  • Επιπλέον, σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 15, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής που επικαλέστηκε ο κ. Βούτσης, παρότι ο κ. Καμμένος έχει έξι βουλευτές αυτή τη στιγμή και στην περίπτωση που παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μένει τυπικά με πέντε βουλευτές, η ΚΟ του διαλύεται. Και αυτό γιατί ένας εκ των πέντε είναι ο Αριστείδης Φωκάς ο οποίος έχει εκλεγεί στη Βουλή με την Ενωση Κεντρώων (ακολούθως ανεξαρτητοποιήθηκε και πριν λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή στους ΑΝΕΛ).

Και μπορεί ο κ. Παπαχριστόπουλος να μην ανεξαρτητοποιείται αλλά να παραιτείται και να παραδίδει την έδρα του, αλλά πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και έχει προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχέδιο απομάκρυνσής του από την “Ομάδα των Γερόντων” του Μαξίμου, καταγγέλλει ο Καμμένος

HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: