Σήμερα “κληρώνει” για τους ΑΝΕΛ: Το τελεσίγραφο Καμμένου, τι θα κάνει ο Παπαχριστόπουλος




Συνεδριάζει το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου τα κόμματα να τοποθετηθούν επι της αρνητικής γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου σχετικά με τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής ομάδας να συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερους από πέντε βουλευτές, που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Με την γνωμοδότηση ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ μετά και το τελεσίγραφο που έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του πριν από την ψηφοφορία για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Οπως αναφέρει το Έθνος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα παραµείνει βουλευτής µέχρι το βράδυ, οπότε και θα γίνει η σχετική ψηφοφορία. Στη συνέχεια, κατά δήλωσή του, θα υποβάλει την παραίτησή του και οι ΑΝΕΛ, σύµφωνα µε τη γνωµοδότηση της επιστηµονικής επιτροπής της Βουλής, δεν θα έχουν πλέον Κοινοβουλευτική Οµάδα.

Χθες, ο Πάνος Καμμένος, µετά την πρωινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, είπε πως «αν µέχρι αύριο το πρωί (σ.σ. σήµερα Παρασκευή) ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παραιτηθεί από βουλευτής, τότε θα διαγραφεί» και προσδιόρισε ώς αιτία τη θετική του ψήφο στο πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓ∆Μ στο ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΈΘΝΟΣ

 

Υπό διάλυση η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ: Χρειάζονται πέντε βουλευτές εκλεγμένοι με το ίδιο κόμμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: