Σήμερα η τριμερής των προέδρων Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Κυρίαρχο θέμα στην “Αλ Αχράμ”




Ρεπορτάζ για την πρώτη τριμερή συνάντηση των προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που διεξάγεται σήμερα στη Λευκωσία, φιλοξενεί στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», επισημαίνοντας ότι «η συνάντηση στοχεύει στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των τριών μεσογειακών χωρών».

  • Το ρεπορτάζ της μεγάλης σε κυκλοφορία αιγυπτιακής εφημερίδας, που αποτελεί κυρίαρχο θέμα σήμερα το πρωί στην ειδησεογραφική της ιστοσελίδα, επισημαίνει ότι «οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των τριών μεσογειακών χωρών ενισχύθηκαν σημαντικά από τότε που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι ανέλαβε καθήκοντα το 2014 και αφότου η Αίγυπτος ανέκαμψε στη σταθερότητα μετά από πέντε χρόνια πολιτικής αναταραχής».

«Οι ηγέτες των τριών χωρών, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, πραγματοποίησαν πέντε συνόδους κορυφής για την ενίσχυση των σχέσεων», αναφέροντας ότι «η ανακάλυψη τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου στα μεσογειακά ύδατα της Αιγύπτου και της Κύπρου και η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ τους ενίσχυσαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

  • Εξάλλου, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «οι εντάσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας έχουν επίσης ενισχύσει τις σχέσεις με την Ελλάδα. Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν αρκετές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο».

Και καταλήγει το δημοσίευμα της «Αλ Αχράμ» με τη δήλωση του προέδρου της Αιγυπτιακής Βουλής ότι «η συνεδρίαση των τριών προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου θα επικεντρωθεί στη συζήτηση των οικονομικών, κοινοβουλευτικών, πολιτικών και νομοθετικών σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης».

Αμετάθετος στόχος η εξεύρεση λειτουργικής λύσης, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

11/02/2019 08:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: