Σημαντικά τετ α τετ Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου

The summit will for the first time bring together the heads of state or government from both organizations. EPA/KHALED ELFIQI
Συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπούλ Γέιτ και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι θα έχει, σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της πρώτης συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιείται στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Σε παρέμβασή του, χθες, κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο πρωθυπουργός -τον οποίο συνοδεύει στη σύνοδο του Σαρμ ελ Σέιχ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος- τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά να αποτελεί καταλύτη και γέφυρα του ευρω-αραβικού διαλόγου». Υπογράμμισε, επίσης, τους ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο.

Σημείωσε, δε, την κρίσιμη χρονική στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, κατά την οποία πραγματοποιείται η σύνοδος, η οποία, όπως είπε, «οφείλει να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μας και μια νέα στρατηγική για τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη συνεργασία στη Μεσόγειο που μας ενώνει εδώ και χιλιετηρίδες».

Η σύνοδος, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της, «είναι το πρώτο θετικό πρώτο βήμα που πρέπει να έχει και συνέχεια».

25/02/2019 09:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Ν. Κάτσικα
Σαρμ ελ Σέιχ, Egypt

 

Η Ελλάδα επιδιώκει να αποτελεί καταλύτη-γέφυρα του ευρωαραβικού διαλόγου, λέει ο Τσίπρας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal