Σφραγίζει με τους έξι την πλειοψηφία στην κύρωση του πρωτόκολλου ΝΑΤΟ για ΠΓΔΜ η κυβέρνηση




Αυστηρά στο θέμα της ημερήσιας διάταξης έμεινε η συζήτηση στην Επιτροπή για τον κανονισμό της Βουλής, ωστόσο συζητήθηκε η επιστολή του πρωθυπουργού να μην αλλάξει ο κανονισμός και η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για “παρέμβαση Τσίπρα”.Και το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση έχει πλέον στο μανίκι τον άσο της ενσωμάτωσης των έξι στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς την Πέμπτη έρχεται στην Ολομέλεια η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ και η κρίσιμη ψηφοφορία.

Ψηφίζουν οι έξι ανεξάρτητοι

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο κ. Ζουράρης διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Έτσι κλείνει οριστικά το θέμα πιθανών αλλαγών προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της ψήφου των ανεξάρτητων βουλευτών και στελέχη της κυβέρνησης κάνουν λόγο για πιθανή προσχώρηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον News 24/7 ανέφερε ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

«Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» δήλωσε σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής και πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για ηθική στην πολιτική.

Για τον Πάνο Καμμένο: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινεκ άτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο. Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» τίνοσε ο κ.Βερναρδάκης.

Με πληροφορίες από News 24/7

Τσίπρας στο Anadolu πριν την επίσκεψη στην Τουρκία : Θέλουμε ειλικρινή διάλογο αλλά και σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: