Ρώσοι και ξένοι επιχειρηματίες ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο επενδυτής Μαικλ Κάλβι




Το Διεθνές Συμβούλιο της Ένωσης Ρώσων βιομηχάνων και επιχειρηματιών, που είναι αρμόδιο για την συνεργασία και τις επενδύσεις, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντρ Μπαστρίκιν ζητώντας του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Αμερικανός επενδυτής και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές «Ματρόσκαγια Τισινά» της Μόσχα, με την κατηγορία της απάτης και της υπεξαίρεσης ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (37,5 εκ. δολαρίων) από την τράπεζα Vostotsni Express.

«Υπογράψαμε μια επιστολή, που απευθύνεται στον Μπαστρίκιν, μέσω της οποίας του ζητούμε να μετατρέψει την υπόθεση, από υπόθεση ποινικής ευθύνης σε υπόθεση αστικής ευθύνης και να αφεθεί ελεύθερος ο άνθρωπός με εγγύηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου Αλέξις Ροντζιάνκο, στους δημοσιογράφους μετά την λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου.

Επικεφαλής του Διεθνούς Συμβουλίου είναι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αλεξάντρ Σόχιν, ενώ συμπροεδρεύοντες είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Βίκτορ Βεκσελμπεργκ, και οι πρόεδροι των ξένων εμπορικών ενώσεων, του Αμερικανικού Εμπορικού επιμελητηρίου, της Ένωσης ευρωπαίων επιχειρηματιών στην Ρωσία, της Ιαπωνικής επιχειρηματικής λέσχης, του Ρωσο- γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου και του Γαλλικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Μάικλ Κάλβι, και πέντε συνεργάτες του με την κατηγορία της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού. Στο δικαστήριο ο Κάλβι αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ψευδείς και τις απέδωσε σε ενδοεταιρική διαμάχη που είχε με με ένα εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και μέτοχο της τράπεζας Vostotsni τον Σερζόντ Γιουσούποφ και έναν ακόμη μέτοχο της ίδια τράπεζας τον Αρτιόμ Αβετισιάν.

Την υποστήριξη τους προς τον Μάικλ Κάλι έχουν εκφράσει ο πρόεδρος της Sberbank (της μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Ρωσίας) Γκέρμαν Γκρεφ, ο πρόεδρος του Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ, και ο αρμόδιος της ρωσικής προεδρίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών Μπορίς Τιτόφ.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ευελπιστεί ότι η υπόθεση του επενδυτικού ομίλους Baring Vostok, δεν θα επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

19/02/2019 19:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Vedomosti, Interfax
Αθήνα, Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι σκιέρ από χιονοστιβάδα στην Ελβετία: Επιχειρούν ομάδες διάσωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: