Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή: Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι




Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις και ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, ωστόσο πρόκειται για μία καλοκαιρία που δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού από μεθαύριο Παρασκευή, το σκηνικό του καιρού αλλάζει.

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για αύριο Πέμπτη, τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.

  • Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 16, στα κεντρικά ηπειρωτικά και στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 και μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή προβλέπει η ΕΜΥ

Το “σκληρό” του πρόσωπο θα δείξει ο καιρός από την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετερολογική Υπηρεσία, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μέρη, και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Έως την νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια, ενώ τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τόπους πυκνές αρχικά στα βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, και βαθμιαία σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας.Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί 6 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά θυελλώδεις 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση της τάξης των 8 με 10 βαθμών Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βορχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μέρη, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά θυελλώδεις 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή με παγετό στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Με πληροφρίες από ΕΜΥ και meteo/EAA

Αγωγή συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ στον Πολάκη: Υποστηρίζουν ότι τους αποκάλεσε “τσόλια”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: