Προειδοποίηση-“ρουκέτα” των ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν θα μείνουμε αδρανείς στην αγορά των S-400




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πένς έστειλε ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία και σε όσους συμμάχους του ΝΑΤΟ προτίθενται να αγοράσουν οπλικά συστήματα «από τους εχθρούς», εννοώντας την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος S-400.

Ο κ. Πενς προειδοποίησε, μιλώντας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ότι δεν θα μείνουμε αδρανείς, όταν η Τουρκία -την οποία δεν κατονόμασε- προχωρήσει στην αγορά και εγκατάσταση των S-400.

Είπε σχετικά:

«Δεν θα σταθούμε αδρανείς, όταν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας. Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την άμυνα της Δύσης εάν οι σύμμαχοί μας εξαρτώνται από την Ανατολή», εννοώντας τη Ρωσία.

Σημειώνουμε ότι χθες εξέπνευσε η διορία που είχε θέσει η Ουάσιγκτον στην Άγκυρα για να δώσει τελική απάντηση στο ερώτημα εάν θα αγοράσει το σύστημα Πάτριοτ και να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Ήδη ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσημα και δημόσια, ότι η αγορά των S-400 δεν θα ακυρωθεί.

Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι «έχουμε γίνει σαφείς με την Τουρκία. Δεν θα λάβουν το σύστημα Patriot εάν αγοράσουν τους S-400.”

Η προειδοποίηση του κ. Πενς σε μία τόσο σημαντική διάσκεψη που ασχολήθηκε με θέματα ασφάλειας, δείχνει ότι οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να δεχθούν την εγκατάσταση των S-400 στην Τουρκία. Έχουν ετοιμάσει σκληρές κυρώσεις και έχουν παγώσει την μεταφορά των μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: