“Παγωμένο” ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στην Θεσσαλονίκη: Πορεία των οπαδών το μεσημέρι




Τρεις αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα, Κυριακή, για την 22η αγωνιστική της Super League, με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη να ξεχωρίζει.

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (15:00), η Λαμία υποδέχεται την Λάρισα (19:99), ενώ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (19:30).

Εξάλλου σήμερα θα διεξαχθεί (16:00) και η αναμέτρηση μεταξύ της Ξάνθης και του Λεβαδειακού, η οποία διακόπηκε λόγω ισχυρών ανέμων στο 23ο λεπτό και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 0-0.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τις αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ και του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Χθες η ΑΕΚ με δύο γκολ του Λούκας Μπογέ επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στον άλλο αγώνα της ημέρας, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 1-1.

Ετοιμασία για το ντέρμπι

Σε “λευκό” τοπίο έκαναν την τελευταία τους προπόνηση χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ, εν όψει του σημερινού ντέρμπι με τον Αρη (24/2, 19.30). Η προπόνηση έγινε στο γήπεδο Τούμπας, όπου θα γίνει και το παιχνίδι. Μάλιστα το προσωπικό του γηπέδου καθάρισε από το χιόνι το μισό γήπεδο, ώστε να μπορέσουν να προπονηθούν οι ποδοσφαιριστές. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τακτική, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης έγινε εξάσκηση και στις στημένες φάσεις.

Μετά το τέλος της προπόνησης, έγιναν γνωστά και τα μέλη της αποστολής, οι οποίοι είναι οι: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Ολιβέιρα, Πέλκας, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Ζαμπά, Ενρίκε, Ακπόμ, Ρέϊ και Σφιντέρσκι.

Εκτός έμειναν για διαφορετικούς λόγους οι Γιαννούλης, Τόσκα, Κάνιας, Μίσιτς, Χατσερίδης, Καρέλης, Μαλεζάς, Σιαμπάνης, Γλύκος και Βέρνμπλουμ.

Πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ
Πορεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή οπαδοί του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναφέρει η ThessNews. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4» αναφέρει ότι η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Καμάρα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τον Λευκό Πύργο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ «Θύρα 4»:

“Η ποδοσφαιρική ομάδα συνεχίζει την προέλασή της και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα περιμένει τη στιγμή που θα έρθει το νταμπλ στο Λευκό Πύργο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Μετά την εμφατική ισοπέδωση της ομάδας του δημοσίου στην κολασμένη Τούμπα, ακόμα και οι πιο καλοπληρωμένες μαριονέτες της εγκληματικής οργάνωσης αναγκάστηκαν να υποκλιθούν στην ανωτερότητα του ασπρόμαυρου τρένου. Το κλίμα είναι πανηγυρικό σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά υπάρχει κάτι που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κάτι που μας αφορά σαν οπαδούς, αλλά και σαν σκεπτόμενα άτομα.

Σε προηγούμενο κείμενό μας αναφερθήκαμε στους 29 φίλους του Π.Α.Ο.Κ που κατηγορήθηκαν εκ των υστέρων και δικάστηκαν πρόσφατα στις αρχές Φεβρουαρίου για το περιβόητο ματς κυπέλλου που είχε γίνει στις 2/3/2016, καθώς επίσης και για τους 16 που συνελήφθησαν τη μέρα του αγώνα. Μιλήσαμε για την προκλητική επιλεκτική ευαισθησία των αρχών που μέχρι σήμερα δεν έψαξε να μάθει ποιοι είχαν ποντάρει 13 εκατομμύρια δολάρια σε χώρες της Ασίας, αλλά κατηγόρησε το σύνδεσμο για “παρότρυνση επεισοδίων” με αφορμή ανακοίνωση που έβγαλε μετά το παιχνίδι. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που δέχτηκε ότι στη δίκη του πρεζοκάραβου “Noor 1″ 2,1 τόνοι ηρωίνης γυρνούσαν ανέμελοι και ξέγνοιαστοι τον πλανήτη πίνοντας μοχίτο, χωρίς να υπάρχει κάποια αρχηγική ομάδα υπεύθυνη για τη μεταφορά τους.

Αναφερθήκαμε και στο άθλιο σκεπτικό του νέου αθλητικού νόμου που θέλει να επιβάλλει το περίφημο «παρών» από την πρώτη στιγμή, πριν καν αποδειχθεί η ενοχή ή όχι του εκάστοτε κατηγορουμένου. Στην ουσία, πρόκειται για μια προκαταβολική ποινή που πρέπει να εκτίσεις χωρίς το δικαστήριο να έχει αποφασίσει αν είσαι ένοχος ή όχι. Σε πολύ δύσκολες εποχές οικονομικά για όλους μας, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να ξοδέψουμε εκατοντάδες ώρες από τη ζωή μας στα αστυνομικά τμήματα, να χάσουμε τις δουλειές μας, να παρατήσουμε τις σπουδές μας και να ζούμε με δανεικό χρόνο.

Μπορεί, ας πούμε, να κατηγορηθείς για μία παράνομη πράξη σε αγώνα ποδοσφαίρου και να υποχρεωθείς να πηγαίνεις για χρόνια στο τμήμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε αγώνα που δίνει η ομάδα σου σε κάθε ομαδικό άθλημα! Εδώ δεν μιλάμε για μια απλή απαγόρευση εισόδου, όπου κάποιος που έχει βρεθεί τελεσίδικα ένοχος δεν μπορεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να εισέρχεται στο γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα του. Εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς παράλογο που φανερώνει ότι οι οπαδοί των ομάδων συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν μία ειδική κατηγορία ανθρώπων με ειδικούς νόμους και διατάξεις.

Είναι σα να λέμε ότι κάποιος που έχει κατηγορηθεί για επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας πορείας πρέπει να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του μια ώρα πριν από κάθε πορεία που γίνεται για πολιτικά/κοινωνικά/οικονομικά ζητήματα και να φεύγει μετά το τέλος της πορείας. Και όλα αυτά πριν γίνει το δικαστήριο που είναι αρμόδιο να αποφασίσει αν είσαι ένοχος ή αθώος για την πράξη που κατηγορείσαι. Δεν γίνεται να ανεχτούμε κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα. Όπως δεν δεχτήκαμε το μεσαιωνικό νόμο Ορφανού, έτσι δεν θα δεχτούμε και το παρών. Δεν είμαστε πειραματόζωα στα χέρια κάθε κυβέρνησης που θέλει να παράξει γρήγορο έργο για να ικανοποιήσει το κατασκεύασμα της κοινής γνώμης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε όλο τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ , οργανωμένο και μη , να συμμετέχει στην πορεία που θα γίνει την Κυριακή 24/2 πριν από το ματς με το κίτρινο παράρτημα των κόκκινων στις 14.00 στην Καμάρα. Η πορεία θα ξεκινήσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί στο κέντρο και θα τελειώσει στο Λευκό Πύργο. Δεν θέλουμε να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σκεφτεί ότι βάζουμε τους εαυτούς μας πάνω από την ομάδα.

ΥΓ: ΠΑΡΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

Μετά τιμής,

Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4”

Το γήπεδο του Άρη, χθες Σάββατο. Πηγή φωτογραφίας: Twitter, @meteo

Η αποστολή του Άρη

Ολοκλήρωσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χθες το απόγευμα την προετοιμασία του ο Αρης ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (24/02, 19:30). Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας, Σάββας Παντελίδης, ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές, που είναι οι εξής: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Mατέο Γκαρσία, Ντιγκινί, Φραν Βελέθ, Κόρχουτ, Γιουνές, Μαρτίνες, Ματίγια, Λάρσον, Ρός, Δεληζήσης, Σιώπης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Ανάκογλου, Σαββίδης.

Εκτός ομάδας έμειναν οι Μίτζεν Μπάσα (τιμωρημένος), Μάρτιν Τόνσο, Γιάννης Φετφατζίδης (λόγω τραυματισμού) και Δημήτρης Κωνσταντινίδης (γαστρεντερίτιδα).

Απόψε η μάχη της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία για την πρώτη θέση στον 12ο όμιλο του Κυπέλλου

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ/THESSNEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: