“Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο”: Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν από την Κινέττα (video)




Η δράση «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο>», τρεις μήνες αφότου συστήθηκε στο κοινό με μία συνέντευξη Τύπου στο «Άστορ» και δύο αφότου δημοσιοποίησε ένα κείμενο με θέμα την ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής, υπογεγραμμένο από 191 μέχρι σήμερα επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, επιστρέφει, αυτήν τη φορά με ένα «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο».

Ένα βίντεο γυρισμένο στην Κινέττα, εκεί όπου ο Γιώργος Λάνθιμος γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία του, στο οποίο επισημαίνεται η έλλειψη στρατηγικής, συντονισμού και χρηματοδότησης του ελληνικού κινηματογράφου.

“Να’ μαστε πάλι εδώ, αυτήν τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ’ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: Υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, Διοικητικά Συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες. Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτήν, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του…>», αναφέρουν οι κινηματογραφιστές της δράσης «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο».

Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Βασίλης Κατσούπης και το σενάριο ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής. Πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου και συμμετέχει η Μαργαρίτα Τσολάκη. Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.

Αφιέρωμα του “KinderDocs” για παιδιά: Η φιλία υπερβαίνει τα σύνορα πολιτισμού και γλώσσας

21/02/2019 17:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: