Πρόωρες εκλογές “βλέπει” το Economist Intelligence Unit: Τι λέει για Τσίπρα-Μητσοτάκη




Η πολιτική αστάθεια έχει ενταθεί λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια να αλλάξει το όνομά της σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, αναφέρει το Economist Intelligence Unit (Greece: Country Outlook), που αποστέλλεται μόνο σε συνδρομητές.

Σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξασθένιση της διακυβέρνησης της χώρας και της δέσμευσής της για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις εν όψει του πυκνού εκλογικού προγράμματος της Ελλάδας κατά το Μάιο.

Οι εκλογές αυτοδιοίκησης και οι ευρωεκλογές είναι προγραμματισμένες για το Μάιο ενώ οι εθνικές μπορεί να γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά το Economist Intelligence Unit αναμένει ότι θα υπάρχει κήρυξη πρόωρων εκλογών, ίσως σε συνδυασμό με τις εκλογικές αναμετρήσεις το Μάιο.

Η κυβέρνηση έχει μόλις 145 έδρες και εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να περάσει νομοθεσία με στόχο την ενίσχυση της εκλογικής στήριξης  κατά τους επόμενους μήνες, ωστόσο είναι απίθανο να επιβιώσει περισσότερους από λίγους μήνες.  

Το χάσμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται στις 10 μονάδες, εντούτοις μπορεί να μειωθεί καθώς Τσίπρας έχει δεινές προεκλογικές ικανότητες και ο ενθουσιασμός για τον Μητσοτάκη και το κόμμα του είναι  περιορισμένος (…) 

Οι έξι που στήριξαν με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση υποστηρίζουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: