Στιγμιότυπο από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η νέα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Σεμπνέμ Ακτόπ. Η Ακτόπ ανέφερε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να προστατεύει και να υποστηρίζει τα τουρκικά ερευνητικά πλοία και τις πλατφόρμες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο, Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019. @tcsavunma

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΑΜ: Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυητές της ασφάλειας στην Κύπρο

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να προστατεύει και να υποστηρίζει τα ερευνητικά μας πλοία και τις πλατφόρμες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε η νέα εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Σεμπνέμ Ακτόπ. Ανέφερε ακόμη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο.

  • Συγκεκριμένα σε ενημέρωση προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, η Σεμπνέμ Ακτόπ είπε ότι «στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα, ούτε και κανένα τετελεσμένο χωρίς την Τουρκία και υπογραμμίζουμε με κάθε ευκαιρία ότι κανένα πρότζεκτ στην περιοχή δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και του ψευοκράτους».

Συνεχίζοντας είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στη θάλασσα. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα. Ενώ με την ‘Ασπίδα Ανατολικής Μεσογείου’ συνεχίζεται με αποφασιστικότητα η διασφάλιση της θάλασσας στην ανατολική Μεσόγειο και η προστασία των δικαιώματων μας που πηγάζουν από διεθνές δίκαιο και των συμφερόντων μας, το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει να προστατεύει και να υποστηρίζει τα ερευνητικά μας πλοία και τις πλατφόρμες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο».

  • Ανέφερε ακόμη ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα της χώρας μας και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης για τις εγγυήσεις και τις συμμαχίες».

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην αερο-ναυτική άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου 2019 στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

ΚΥΠΕ
12/02/2019 21:24

Μαθήματα προκλήσεων από τον Όζερσαι: Επίθεση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Be the first to comment on "Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΑΜ: Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυητές της ασφάλειας στην Κύπρο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*