Πώς θα γίνουν οι σαρωτικοί έλεγχοι; Εξόρµηση της Εφορίας για τα εισοδήµατα από Airbnb




Ολοκληρωµένο σχέδιο για τον περιορισµό της φοροδιαφυγής στον κλάδο των βραχυχρόνιων µισθώσεων κατοικιών τύπου Airbnb έχει εκπονήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων, γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο συνάδελφος Σπύρος Δημητρέλης.

Πρόκειται για σχέδιο τριών κινήσεων µε τις οποίες φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια ιδιοκτήτες που δεν έχουν εγγραφεί στο σχετικό µητρώο παρά το γεγονός ότι αυτό είναι υποχρεωτικό, καθώς και εισοδήµατα από τη συγκεκριµένη δραστηριότητα που δεν δηλώνονται στην Εφορία και δεν θα καταβάλλεται φόρος εισοδήµατος.

Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό της ΑΑ∆Ε, οι κινήσεις που έρχονται στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής µέσω µισθώσεων Airbnb περιλαµβάνουν:

Λήψη τεχνογνωσίας από την Πορτογαλία για την εγκατάσταση ενός ειδικού ελεγκτικού µηχανισµού (λογισµικό) ο οποίος θα «σαρώνει» τις ιντερνετικές πλατφόρµες και θα διασταυρώνει τα στοιχεία των προσφερόµενων για εκµίσθωση ακινήτων µε τα δεδοµένα που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες στο Taxisnet. Με τον µηχανισµό αυτόν θα επιταχύνεται σηµαντικά η διαδικασία του ελέγχου και θα είναι πιο αποτελεσµατική.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κρήτη: Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: