Πολλαπλά τα οφέλη από την υποστήριξη της σύγχρονης οπτικοακουστικής παραγωγής




«Η οπτικοακουστική βιομηχανία αποτελεί παράγοντα δημοκρατίας και πολιτισμού, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο για την οικονομία της χώρας», τονίζει ο Έλληνας υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, σε χαιρετισμό του στην έναρξη του φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

  • Στον χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε η προϊσταμένη του ΓΤΕ της πρεσβείας της Ελλάδος στη Λευκωσία, Αικατερίνη Λάμπρου, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι η υποστήριξη της σύγχρονης οπτικοακουστικής παραγωγής εκ μέρους του ελληνικού κράτους «έχει πολλαπλά οφέλη:

α) Στηρίζει τις ιδέες, τις προσπάθειες και το έργο ελλήνων και ξένων δημιουργών, τόσο μέσα στον κύκλο παραγωγής και εργασιών ως το τελικό αποτέλεσμα όσο και στην προώθηση των παραγωγών σε φεστιβάλ και φόρουμ σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία και την Ευρώπη,

β) συμβάλλει στη θετική αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και

γ) συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Επίσης, επεσήμανε το οικονομικό κίνητρο, που ορίζει την επιστροφή του 35% των εξόδων από γυρίσματα στην Ελλάδα, και το νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται για την προσέλκυση των παραγωγών και συμπαραγωγών στην χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο κοινός στόχος του Υπουργείου του με τους αρμόδιους κυπριακούς φορείς είναι η ανάδειξη και η γνωριμία του κοινού με εναλλακτικές φόρμες και δημιουργούς της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας, όπου υπάρχει και σημαντική εκπροσώπηση των ανθρώπων που αγαπούν και αγωνίζονται για την πειραματική, εναλλακτική, μη “main stream” κινηματογραφική παραγωγή στην Κύπρο και την Ελλάδα. «Ιδιαίτερα σημαντική σε καιρούς κρίσης για την ανάδειξη και τη μελέτη της Ανθρώπινης Κατάστασης σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Τέλος, ο υφυπουργός κάνει μνεία στο γεγονός ότι το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιέρωμα και στην Ελληνίδα ντοκιμαντερίστρια και σκηνοθέτη του πειραματικού σινεμά Εύα Στεφανή, ενώ, με τις γνώσεις και τον λόγο του, ουσιαστική συμβολή θα έχει και ο εκδότης του ψηφιακού περιοδικού «Σινεφίλια» (Cinephilia) Δημήτρης Μπάμπας.

Επίθεση αγνώστων κατά αθλητικογράφου στην Θεσσαλονίκη: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

20/02/2019 10:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: