Πιο κοντά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρά στο εναπομείναν ΚΙΝΑΛ, είπε ο Ζαχαριάδης

File Photo: O διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης συμμετέχει σε ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από υπουργούς , Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 ΑΠΕ-ΜΠΕ,Παντελής Σαίτας
«Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει πλήρως τις κεντροδεξιές της πολιτικές αναφορές ήδη από την εποχή Σαμαρά και έχει δώσει τα κλειδιά στην ακραία πτέρυγα του κόμματος, εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική για τη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ κατηγορεί «επιφανή στελέχη της ΝΔ», πως «είτε με εμπρηστικό δημόσιο λόγο, είτε με διαρκείς υποδείξεις παριστάνουν τους εισαγγελείς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις του κεντρώου χώρου ο κ. Ζαχαριάδης απαντά, πως «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε καταλύτη εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς, θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που θέλουν τη χώρα να προχωρήσει μπροστά, και εκείνων που θέλουν να μείνει κολλημένη στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στην κρίση αντιπροσώπευσης».

«Με το ΚΙΝΑΛ», σημειώνει» αυτή τη στιγμή, και με τη στάση και ρητορική που υιοθετεί η ηγεσία του, μας χωρίζουν πολύ περισσότερα απ’ αυτά που πιθανώς μπορούμε να συμφωνήσουμε. Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, με εκείνο το τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από την καταστροφική συμμαχία με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα».

Συσπείρωση με αιχμές για τις Πρέσπες, το μήνυμα Μητσοτάκη από τη Μακεδονία

10/02/2019 16:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal