Πέτρες και δακρυγόνα στην πορεία για το θάνατο 34χρονου αλλοδαπού στο Α.Τ. Ομόνοιας




Επεισόδια σημειώθηκαν, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας, από άτομα που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο 34χρονου Νιγηριανού, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν η πορεία, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πλησίαζε στο Α.Τ της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, ορισμένα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Τότε η αστυνομία “απάντησε” με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές.

Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Στην πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ συμμετείχαν, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από τη Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, πέθανε από πνευμονικό οίδημα.

26/02/2019 20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

O ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ προσπαθούν να κάψουν τον ενδιάμεσο χώρο, δηλώνει ο Θεοδωράκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: