Πανηγυρίζει ο γερουσιαστής Γκράχαμ για την παραμονή των ΗΠΑ στη Συρία: Ορθή απόφαση…




Χαιρετίζει την απόφαση του Λευκού Οίκου για την παραμονή 200 Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ (μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και της επιτροπής Πιστώσεων).

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «μια μικρή ομάδα περίπου 200 (στρατιωτικών) σε ειρηνευτικό ρόλο θα παραμείνει στη Συρία για μια χρονική περίοδο».

Η συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίστηκε νίκη των πολιτικών δυνάμεων που είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στην απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ για την ολική και άμεση απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία. Στη δήλωση του, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής υποστηρίζει ότι διατηρώντας έστω ένα μικρό μέρος της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Συρία, οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους βασικούς άξονες της πολιτικής για την εθνική τους ασφάλεια.

«Με αυτή την απόφαση, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να ακολουθήσει τις ορθές συμβουλές της στρατιωτικής ηγεσίας. Αυτή η απόφαση θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του Ιράκ στη Συρία. Διατηρώντας ένα μικρό μέρος των δυνάμεων που είχαμε στη Συρία, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους για την εθνική μας ασφάλεια», κρίνει ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής στην τοποθέτηση του.

Ειδικότερα, ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ υποστηρίζει ότι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία που θα αποτελείται από διεθνείς και αμερικανικές δυνάμεις θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιτύχουν βασικούς γεωστρατηγικούς στόχους στην περιοχή:

* Την διασφάλιση μιας διαρκής και μόνιμης νίκης έναντι του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ),

* Την αναχαίτιση και τον περιορισμό της επιρροής του Ιράν στην περιοχή,

* Την αποτροπή μιας ένοπλης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Τουρκία της κουρδικής συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF),

* Την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στα σύνορα ανάμεσα στη Τουρκία και στη Συρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Π. Κασφίκη
Ουάσινγκτον, United States

Ανατροπή: Παραμένουν Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία: Ο Τραμπ ενημέρωσε τον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: