Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν θεωρούν ότι το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ΕΕ




Η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν αναμένει απτές ή αρνητικές συνέπειες από το Brexit για τα κράτη μέλη της Ενωσης, σύμφωνα με έρευνα που δίδεται σήμερα στην δημοσιότητα.

Το 61% των ερωτηθέντων από το Ιδρυμα Bertelsmann δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως το Brexit θα έχει απτές συνέπειες στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, ενώ το 27% θεωρεί ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.

  • Ενα 12% θεωρεί αντίθετα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι καλύτερα χωρίς την Βρετανία. Οι Ολλανδοί και οι Πολωνοί είναι οι πλέον απαισιόδοξοι, με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.

Οι απόψεις είναι πιο μοιρασμένες ως προς το αν η Βρετανία θα επωφεληθεί από την έξοδό της από την Ενωση, που θεωρητικά θα γίνει στις 29 Μαρτίου.

  • Το 44% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι θα είναι μία αρνητική εξέλιξη για την Βρετανία, ενώ το 25% πιστεύει ότι θα έχει οφέλη. Οι υπόλοιποι θεωρούν ότι το Brexit δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για την Βρετανία.
  • Σύμφωνα με την έρευνα, οι απαντήσεις στο τελευταίο αυτό ερώτημα αντανακλούν τις πολιτικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Οσοι ψήφισαν υπέρ ακροδεξιών ή λαϊκιστικών κομμάτων είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της ΕΕ.

Αυτή η τάση είναι σαφέστερη στην Ιταλία και την Γαλλία. Ειδικά στην Γαλλία, το 59% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν θεωρεί ότι η Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της Ενωσης.

Στην Ιταλία, το 52% των οπαδών του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι και της Λέγκας του έχει την ίδια άποψη.

27/02/2019 11:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA
Ντόρτμουντ, Γερμανία

 

Στους 21 βαθμούς το θερμόμετρο στη Βρετανία: Ξέσπασαν φωτιές σε δάση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: