Οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις σε πέντε αξιωματούχους που συνδέονται με τον Μαδούρο




Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε υψηλόβαθμων αξιωματούχων που πρόσκεινται στον Βενεζουελάνο «πρώην πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο», ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι αξιωματούχοι αυτοί διευθύνουν τις υπηρεσίες πληροφοριών, την προεδρική φρουρά του Μαδούρο, την αστυνομία και την εθνική πετρελαϊκή εταιρία PVDSA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Οικονομικών περιέλαβε στη μαύρη λίστα των κυρώσεων «πέντε αξιωματούχους που συνδέονται με τον πρώην παράνομο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ο οποίος συνεχίζει να καταστέλλει τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μεσολαβούντες στη Βενεζουέλα και ο οποίος εμπλέκεται σε σοβαρή διαφθορά και απάτη σε βάρος του βενεζουελάνικου λαού», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι αξιωματούχοι αυτοί είναι οι: Ραφαέλ Ενρίκε Μπαστάρντο Μεντόσα, Μανουέλ Ρικάρντο Κριστόφερ Φιγκέρα, Ιβάν Ραφαέλ Χερνάντες Ντάλα, Μανουέλ Σαλβαδόρ Κεβέδο Φερνάντες και Χιλντεμάρο Χοσέ Ροδρίκες Μουκούρα. Ο Κεβέδο Φερνάντες είναι υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως η πρόσκληση που απηύθυνε ο Νικολάς Μαδούρο στον απεσταλμένο των ΗΠΑ για συνομιλίες στο Καράκας «δείχνει πως καταλαβαίνει όλο και περισσότερο πως ο βενεζουελάνικος λαός απορρίπτει εκείνον και το μοντέλο διακυβέρνησής του».

Πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία άρχισε η Ρωσία την παροχή φυσικού αερίου στην Κίνα

15/02/2019 18:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: