Οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται και δεν εκβιάζουν, δηλώνει ο Φωκάς: Με πέντε βουλευτές η ΚΟ;




Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως “οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται και δεν εκβιάζουν”, έστειλε μέσω της εκπομπής του Open Beyond Tv, “Ώρα Ελλάδος 7.00”, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Αριστείδης Φωκάς.

Ζήτησε να εφαρμοστεί “κατά γράμμα και κατά λέξη το άρθρο 15” και τόνισε πως ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η φυγή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ, θα συνεχίσει να υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα με πέντε βουλευτές.

Σήμερα, λήγει το «dead line» που έχει δώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος για να υποβάλλει την παραίτησή του. Αυτό σημαίνει ότι την έδρα θα λάβει ο κ. Τέρενς Κουίκ ως πρώτος αναπληρωματικός, ο οποίος αποτελεί εδώ και μήνες ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ και δεν αποκλείεται να ανεξαρτητοποιηθεί. Το να παραιτηθεί πάντως ώστε η έδρα να πάει στον τρίτο αναπληρωματικό που παραμένει στέλεχος των ΑΝΕΛ μάλλον αποκλείεται καθώς αυτό θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση χάνει την οριακή πλειοψηφία 151.

Εάν ανεξαρτητοποιηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές. Τυπικά βρίσκεται εντός του ορίου που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής, όμως δεν ικανοποιεί την δεύτερη προϋπόθεση που θέλει τους πέντε να έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, καθώς ο κ. Φωκάς έχει έρθει με μεταγραφή από την Ενωση Κεντρώων.

Ο κ. Φωκάς επιβεβαίωσε μάλιστα για άλλη μια φορά το περιστατικό με τη γκαζόζα στη Βουλή, λέγοντας πως “ο Καμμένος μου πρότεινε να με κεράσει στο καφενείο μία γκαζόζα” και πρόσθεσε πως “οι συνάδελφοι δεν με περίμεναν να ψηφίσω”

Η Ελλάδα στηρίζει τον Μαδούρο: Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας πιέζει για να υπάρξει ενιαία θέση

HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: