Ο Μωραϊτης και ο Βερναρδάκης δικαιολογούν τις προσχωρήσεις και την κριτική κατά ΣΥΡΙΖΑ




«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Ως γνωστό, ο γνωστός και ως “μαϊντανός” του Γεωργίου Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ), άσκησε σκληρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία βεβαίως ξέχασε τώρα μόλις πήρε θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Βέβαια είναι απορίας άξιο γιατί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Μωραίτη και τον Τόλκα. Και οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι πρόκειται για συναλλαγή Τσίπρα-ΓΑΠ.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν τον επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι’ αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

Πως δικαιολογεί ο Βερναρδάκης την κριτική Μωραϊτη και Τόλκα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκτίμηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει στην επόμενη Βουλή προέβη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό news 24/7 στους 88,6 , προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ» και τόνισε: “Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Είναι η πολιτική μου εκτίμηση ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές εξελίξεις, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση μετεκλογικής συνεργασίας προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, επιδιώκοντας προγραμματικές συγκλίσεις, διευκρίνισε μάλιστα ότι η πρόσκληση θα απευθυνθεί και προς την κα Φώφη Γεννηματά και προς τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπουργοποίηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απελευθερώσει πολλές δυνάμεις. Αν αξιοποιούσαμε κάποιον που είχε πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης θα είχαμε την κριτική ότι συναλλασσόμαστε και εξαγοράζουμε..».

Σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασαν στο παρελθόν οι κκ Μωραΐτης και Τόλκας, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε ότι «παλαιότερα ασκούσαν κριτική του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ωστόσο ότι «μία πολιτική τοποθέτηση πριν από δύο χρόνια δεν είναι και τόσο τρομερό». Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο το ΚΙΝΑΛ να έχει διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ. Θα μας πει η κα Γεννηματά σε ποιο ζήτημα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη; Σε τι έχει διαφοροποιηθεί από τον νεοφιλελευθερισμό; Έκανε τεράστια θεσμική προσβολή να ψηφίσει με έναν βουλευτή στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Αυτόκλητος κήρυκας της ηθικής ο Πολάκης για το ΚΙΝΑΛ: Εκμεταλλεύθηκε αδίστακτα το αξίωμά του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: