Ο λαός δεν θα εγκλωβιστεί για τρίτη φορά στις αυταπάτες Τσίπρα, υποστηρίζει ο Κακλαμάνης




«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% δεν υπάρχει πια», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας φρόντισε να προσελκύσει στις τάξεις του όλο το “παλιό ΠΑΣΟΚ” τόσο από άποψη στελεχιακού δυναμικού, όσο και ψηφοφόρων τους». Πάρα ταύτα, ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθαρίζει αφενός ότι «ο κ. Τσίπρας μπορεί να επιδιώκει να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά δεν φθάνει» και αφετέρου ότι «ο λαός δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί για τρίτη φορά στις αυταπάτες του κ. Τσίπρα».

  • Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει ότι «είναι ισχυρή και όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο ισχυρή» και υπογραμμίζει ότι «οποιοσδήποτε άλλος σχηματισμός στα δεξιά είτε θα απορροφηθεί είτε θα συρρικνωθεί όταν έλθει η ώρα της κάλπης», ενώ περιγράφοντας την ιδεολογική της τοποθέτηση σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή, πατριωτική παράταξη του τόπου».
  • Σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με τρομάζει ο τρόπος που η συγκεκριμένη κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα» και ερωτηθείς εάν η ΝΔ πρέπει να κλείσει την πόρτα σε όσους ψήφισαν “ναι” ή “παρών” στη Συμφωνία απαντά με νόημα: «έκαστος εφ’ ω ετάχθη».
  • Μιλώντας για τον Σταύρο Θεοδωράκη ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει: «Κατανοώ την ψυχολογία ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος ξεκίνησε με έντεκα βουλευτές και έχει μείνει σχεδόν μόνος».

Κατά τα λοιπά, ο Νικήτας Κακλαμάνης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα:

  • «Κατάλληλο πρόθυμο για τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς, ώστε να κάνει τη δουλειά τους στα Σκόπια και όχι μόνο», δηλώνει ότι η ΝΔ θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να μπλοκάρει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να φτάσει στο τέλος της θητείας της «επιστρατεύοντας κάθε τρόπο».

Τέλος, ερωτηθείς για την προεδρική εκλογή και για το εάν η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει -όπως ήδη το έχει κάνει ο πρωθυπουργός- εάν θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Κακλαμάνης απαντά: «Καταρχήν θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει πότε θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Πριν ή μετά τις εκλογές;» και προσθέτει: «Όσον αφορά στη ΝΔ κάντε λίγη υπομονή και πραγματικά θα μείνετε έκπληκτοι με τα στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας εξαιρετικός Π.τ.Δ».

Ακολουθεί η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ. Κύριε Κακλαμάνη, ποιο είναι το πολιτικό τοπίο μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και την αύξηση του κατώτατου μισθού;

Απ. Η κατάσταση για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Όσο πλησιάζει ο χρόνος προς τις εκλογές -όποτε κι αν διεξαχθούν- θα γίνεται χειρότερη. Οι Πρέσπες, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί θα αποδειχθούν η πολιτική ταφόπλακα του κ. Τσίπρα, όσο κι αν φαντάζεται ότι στο τελευταίο συλλαλητήριο ήταν μόνο 70 χιλιάδες και επρόκειτο για «ακροδεξιούς λαϊκιστές». Είναι φανερό, ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, ενώ με αυτές τις εκτιμήσεις του «ταΐζει» και ό,τι υποτίθεται πως πολεμά.

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, σας θυμίζω ότι η ΝΔ είχε θεσπίσει νόμο το 2012, που έλεγε ότι το «πάγωμα» τελειώνει το 2017. Η κυβέρνηση κάνει χρήση του νόμου, χωρίς να τον επικαλείται, με καθυστέρηση δύο ετών. Η ΝΔ πιστεύει ότι για να πετύχει το μέτρο πρέπει να ισχύσει με φοροελαφρύνσεις. Διαφορετικά φοβόμαστε, ότι θα αυξηθεί η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία.

Ερ. Ωστόσο η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν ήταν μία ελπιδοφόρα είδηση μετά από 10 χρόνια σκληρής οικονομικής πειθαρχίας;

Απ. Συμπληρωματικά σε όσα ανέφερα παραπάνω, είναι κάτι θετικό αλλά όσο η φορολογία είναι τόσο υψηλή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δεν διορθώνει το κακό. Ελπίζω, μάλιστα, οι Έλληνες επιχειρηματίες, λόγω της ακατάσχετης φορολογικής αφαίμαξης, να μη φθάσουν στο σημείο να οδηγηθούν σε εκ περιτροπής εργασίας στους υπαλλήλους τους ή ακόμη χειρότερα σε απολύσεις.

Ερ. Αναφορικά με το πολιτικό τοπίο εκτιμάτε ότι οι Πρέσπες ήταν ο καταλύτης για την επιστροφή του πολιτικού συστήματος στον δικομματισμό;

Απ. Κατηγορηματικά, ναι. Για μένα όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το μείζον είναι ότι, με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια απέκτησαν την μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα, και φοβάμαι πως τα χειρότερα για την πατρίδα μας είναι μπροστά. Εύχομαι να μη γίνω μάντης κακών και η κερκόπορτα που άνοιξε ο κ. Τσίπρας για τα Σκόπια να μην αποδειχθεί το ίδιο «χρήσιμη» όπως για τους Τούρκους στη Κύπρο και στη Θράκη ή για τους Αλβανούς στη Βόρεια Ήπειρο. Με τρομάζει, ο τρόπος που η συγκεκριμένη κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα, για τα οποία, σημειώστε, το οποιοδήποτε λάθος δεν διορθώνεται και μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση της πατρίδας μας.

Ερ. Βλέπετε εφικτή την επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς;

Απ. Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% δεν υπάρχει πια. Φρόντισε ο κ. Τσίπρας να προσελκύσει στις τάξεις του όλο το «παλιό ΠΑΣΟΚ», τόσο από άποψη στελεχιακού δυναμικού, όσο και ψηφοφόρων τους. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να επιδιώκει να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά δεν φθάνει. Ο λαός δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί για τρίτη φορά στις αυταπάτες του κ. Τσίπρα.

Ερ. Αναφορικά με το χώρο της Κεντροδεξιάς, βλέπετε αναταράξεις και συνεργασίες στο χώρο της λεγόμενης «δεξιάς πολυκατοικίας»;

Απ. Όχι. Η ΝΔ είναι ισχυρή και όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο ισχυρή, αφού ήδη αρκετοί από το ένα εκατ. ψηφοφόρους της, που είχαν αναζητήσει άλλου στέγη μετά από το 2009, επιστρέφουν σταθερά στο «σπίτι» τους. Οποιοσδήποτε άλλος σχηματισμός στα δεξιά μας, είτε θα απορροφηθεί, είτε θα συρρικνωθεί, όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Ερ. Ωστόσο, κύριε Κακλαμάνη, πώς σχολιάζετε τη τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, ότι «η ΝΔ δεν είναι εθνικιστικό γκρουπούσκουλο και η κυρίαρχη τάση είναι η Κεντροδεξιά»;

Απ. Η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, που έχει την υπογραφή Κωνσταντίνος Καραμανλής, τα ξεκαθαρίζει όλα αυτά. Αρκεί να τη διαβάσει κάποιος και θα καταλάβει τι εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, ότι είναι η μεγάλη λαϊκή, πατριωτική παράταξη του τόπου κι αγωνίζεται μόνο για το καλό όλων των Ελλήνων.

Ερ. Τι απαντάτε στον κ. Θεοδωράκη, που έδωσε στοιχεία -μετά από δική σας απαίτηση- ότι ο κ. Γεωργιάδης πίεσε τον κ. Αμυρά και τον κ. Ψαριανό να ανεξαρτοποιηθούν προκειμένου να ενταχθούν στη ΝΔ;

Απ. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τη μη απάντηση του φίλου Σταύρου Θεοδωράκη. Κατανοώ την ψυχολογία ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος ξεκίνησε με έντεκα βουλευτές και έχει μείνει σχεδόν μόνος.

Ερ. Εσείς πιστεύετε ότι η ΝΔ πρέπει να κλείσει την πόρτα σε πρόσωπα που υπερψήφισαν ή ψήφισαν «παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών;

Απ. Το έχω πει ορθά-κοφτά, πριν καν ψηφιστούν οι Πρέσπες, αλλά υπογραμμίζω ότι την ίδια «κόκκινη γραμμή» είχε βάλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκαστος, λοιπόν, εφ΄ ω ετάχθη.

Ερ. Πάρα ταύτα, κύριε αντιπρόεδρε, σας προβληματίζει, ως ΝΔ, η παγκόσμια προβολή-αναγνώριση του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και το ενδεχόμενο να προταθεί μαζί με τον κ. Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης;

Απ. Κρατήστε μικρό καλάθι. Ο Αλέξης Τσίπρας απλώς ήταν ο κατάλληλος πρόθυμος για τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς, ώστε να τους κάνει τη δουλειά τους στα Σκόπια και όχι μόνο. Και στον Γιώργο Παπανδρέου απονεμήθηκε βραβείο, όταν υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδας στο Καστελόριζο αλλά πλέον έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ερ. Εσείς ως ΝΔ θα μπλοκάρετε την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ;

Απ. Να είστε σίγουρη, ότι θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να το κάνουμε. Το έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε και ο αρχηγός μας.

Ερ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω μια και βρισκόμαστε σε προεκλογική χρονιά: Θεωρείτε πιθανό το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο ή πιστεύετε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία;

Απ. Όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες φαίνεται και πιο καθαρά, ότι οι άνθρωποι έχουν ως στόχο να φτάσουν ως το τέλος της θητείας τους. Έχουν «κολλήσει» στις καρέκλες και δεν τις αφήνουν με τίποτε. Θα το «τραβήξουν» όσο μπορούν και θα επιστρατεύουν κάθε τρόπο, για να το πετύχουν.

Ερ. Τέλος, θα ήθελα το σχόλιό σας αναφορικά με την προεδρική εκλογή. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το ίδιο και η ΝΔ;

Απ. Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Τσίπρας πότε θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Πριν ή μετά από τις εκλογές; Όσο αφορά στη ΝΔ κάντε λίγη υπομονή και πραγματικά θα μείνετε έκπληκτοι με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά πιστεύω, ότι ο κ. Π. Παυλόπουλος είναι ένας εξαιρετικός ΠτΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
03/02/2019 08:30

Με έχει απογοητεύσει η σημερινή Νέα Δημοκρατία, δηλώνει η Κατερίνα Παπακώστα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: