Ο Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ για την ταινία «Μετά το Χωρισμό»




Ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ για την ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, στην τελετή απονομής των γαλλικών «Όσκαρ» που έγιναν χθες στο Παρίσι.

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ. Αυτή ήταν η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ. Στο παρελθόν, ο Γιώργος Λαμπρινός έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, το μοντάζ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, στην υποψήφια για Όσκαρ μικρού μήκους ταινία «Avant que de Tout Perdre» του Ξαβιέ Λεγκράν, στις δύο βραβευμένες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη («Erotica, Exotica, Etc.» και «Obscuro Barroco»), έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ έχει κερδίσει το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα.

Η ταινία «Μετά το Χωρισμό» («Jusqu’à la garde») του Ξαβιέ Λεγκράν συγκέντρωσε τα περισσότερα και μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς (ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας). Ενώ η ταινία «The Brothers Sisters» του Ζακ Οντιάρ χάρισε στον δημιουργό της ένα ακόμη Σεζάρ Σκηνοθεσίας, το τρίτο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Αλεξ Λουτζ κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου άνδρα ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Guy», της οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της 44ης απονομής των βραβείων Σεζάρ ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ παρέλαβε το τιμητικό Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του από την Κριστίν Σκοτ Τόμας, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Γητευτή των Αλόγων».

 

Οι “θεές” και οι “θεοί” του Σινεμά: Τα αστέρια της υποκριτικής που κυριάρχησαν στα Όσκαρ

23/02/2019 12:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: