Ο κατοχικός ηγέτης κάνει δημόσιες σχέσεις και προκαλεί: Εύχεται ένα μέλλον χωρίς οδοφράγματα!




Εύχομαι να δημιουργηθούν στην Κύπρο συνθήκες μιας μόνιμης ειρήνης και να φτάσουμε σε ένα μέλλον που δεν θα χρειαζόμαστε οδοφράγματα, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί από το οδόφραγμα Δερύνειας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

  • Οι δηλώσεις του αποτελούν πρόκληση καθώς ο μόνος λόγος που συνεχίζεται η κατοχκή της Κύπρου είναι ο κατοχικός στρατός και η Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μετέβη εκεί για επιθεώρηση του σημείου ελέγχου και όπως ανέφερε «δεν είναι δύσκολο να χτιστούν στην Κύπρο συνθήκες για ένα μέλλον με ειρήνη και ευμάρεια χωρίς την ανάγκη οδοφραγμάτων. Και αυτό γίνεται με το να δείξουν και οι δύο πλευρές σεβασμό στα αμοιβαία δικαιώματα και την πολιτική ισότητα».

Από τους αριθμούς των διελεύσεων στο οδόφραγμα Δερύνειας – Αμμοχώστου, είπε ο κατοχικός ηγέτης, φάνηκε ότι αυτό ήταν μια ανάγκη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διάνοιξή του, εκφράζοντας χαρά που και ο ίδιος πήρε μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε ότι χθες επισκέφθηκε το Απλίκι/Ζώδια και σήμερα την Δερύνεια/Αμμόχωστο και είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό αφότου τα δύο οδοφράγματα λειτούργησαν.

Από τις 12 Νοεμβρίου του 2018, ανέφερε, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 από το οδόφραγμα Δερύνειας/Αμμοχώστου καταγράφηκαν 26.578 διελεύσεις Ε/κ από το «νότο» στο «βορρά» και 14.692 Τ/κ από τον «βορρά» στο «νότο». Ανέφερε επίσης ότι 20.306 υπήκοοι τρίτων χωρών πέρασαν το ίδιο αυτό διάστημα από το «νότο» στον «βορρά».

Αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν κατά τους μήνες της άνοιξης, προέβλεψε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας πως τα νούμερα δείχνουν ότι το οδόφραγμα ήταν μια ανάγκη.

Τον κ. Ακιντζί συνόδευαν στο οδόφραγμα ο παράνομος «διοικητής» και άλλοι αξιωματούχοι των κατοχικών «δυνάμεων ασφαλείας», ο παράνομος «δήμαρχος» Αμμοχώστου και μέλη της τ/κ Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος.

Στην συνέχεια, όπως μεταδίδεται, ο κατοχικός ηγέτης επισκέφθηκε και επιθεώρησε το λιμάνι Αμμοχώστου αλλά και το λατομείο που χρησιμοποιείται για τις εργασίες συντήρησης των τειχών της Αμμοχώστου. Μαζί του ήταν ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Αλί Τουντζάι και η συντονίστρια των Τεχνικών Επιτροπών, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί.

Ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε όπως οι δυσκολίες που υπάρχουν με την εξεύρεση της κίτρινης πέτρας για τις ανάγκες της συντήρησης ξεπεραστούν σύντομα και μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες της Επιτροπές για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου που είναι μνημεία και για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα.

Ενημερώθηκε, ανέφερε, για τις δυσκολίες από την έκθεση που του δόθηκε για την πορεία των Τεχνικών Επιτροπών και θέλησε να δει ο ίδιος τί συμβαίνει. Δεν είναι μόνο τα τείχη στην Αμμόχωστο, αλλά και τα τείχη στην Λευκωσία που πρέπει να καθαριστούν από τα άγρια χόρτα με επιστημονικό τρόπο και γι’ αυτό έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, σημείωσε λέγοντας ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τειχών, είναι πολύ σημαντική.

Σε πρόοδο των συζητήσεων προσβλέπει η κυπριακή κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης Λουτ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: